Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde bu sıralar Türk sanayisi için hummalı bir çalışma yapılıyor. Diyarbakır'da toplamda bin kişiye istihdam sağlayacak 7 tekstil fabrikasının inşaat çalışmaları devam ediyor.

VALİ KARALOĞLU İNCELEMELERDE BULUNDU

Diyarbakır Valisi Münir Karaloğlu, Tekstil İhtisas Organize Sanayi Bölgesi'ndeki üretim tesislerini ziyaret ederek inşaat çalışmalarıyla ilgili incelemelerde bulundu. Karaloğlu, "Çalışan ve Üreten Gençler Programı" protokolü çerçevesinde hayata geçirilen tekstil fabrikalarını ziyaret ederek üretim kapasiteleri hakkında bilgi aldı. Ardından öğle yemeğinde çalışanlarla bir araya gelerek sohbet etti.

Diyarbakır Valisi Karaloğlu, inceleme sonrasında Tekstil İhtisas OSB Yönetim Kurulu Toplantısı'na katılım sağladı. OSB'nin genişleme alanı, su, doğalgaz, elektrik işleri, yatırımcılara yönelik yapılan işlemler ve teknik altyapı ile faaliyet gösteren şirketlerin istatistiki bilgilerinin konuşulduğu toplantıda, atılacak adımlar ve gerçekleştirilmesi planlanan projelerin yanı sıra sürdürülen çalışmalarla ilgili yetkililer ile bilgi alışverişinde bulundu.

SİNAN GİDER, BANTBORU'NUN DİJİTAL DÖNÜŞÜM VİZYONUNU AÇIKLADI SİNAN GİDER, BANTBORU'NUN DİJİTAL DÖNÜŞÜM VİZYONUNU AÇIKLADI

"PROJENİN YATIRIM TUTARI, 1 MİLYAR 940 MİLYON TL"

Vali Karaloğlu, Tekstil İhtisas OSB'nin şehre kazandıracağı katkılara vurgu yaparak istihdam sağlayanın her zaman yanında olacaklarını söyledi. OSB'nin iş imkanı yaratma açısından son derece değerli bir proje olduğunun altını çizen Karaloğlu, ilin 2022 yılında da üretimin, istihdamın ve ihracatın merkezi olmayı sürdüreceğini belirtti.

Karaloğlu, Tekstil İhtisas OSB'nin 1 milyar 940 milyon TL'lik sabit yatırım tutarıyla kentin ekonomisine katkıda bulunacağını dile getirdi ve "Diyarbakır üreten, büyüyen ve gelişen bir sanayi merkezi olma yolunda." diyerek sözlerini noktaladı. (AA)