Dijital dönüşüm konusunda önemli çalışmalara imza attıklarını söyleyen Harting Türkiye Genel Müdürü Ahmet Can Ayan, firmalarla sürekli iletişimde olduklarını ve üretimlerine, hizmetlerine devam ettiklerini belirtti. 

"ÜRETİMİMİZE VE HİZMETLERİMİZE DEVAM ETTİK" 

Her şeyden önce sağlık önceliğimiz. Sürecin başında Çin fabrikamızda üretime ara verdik. Fakat 1 haftalık bir ara sonrasında gerekli önlemleri alarak vardiyalı üretim başladı. Almanya ve diğer tesislerimizde üretim aksaması yaşanmadı. Sevkiyat kaynaklı bazı gecikmeler olmasına rağmen bu süreçte Tüm müşterilerimize eksiksiz hizmet vermeye devam ettik. Türkiye ofisimizi açık tutarak vardiyalı olarak müşterilerimize destek oluyoruz. Satış pazarlama ekibimiz ev ofis uygulaması ile müşterilerimiz ile günlük olarak temas içindeler. HARTING olarak, dijital dönüşümün lider firmalarından olarak altyapımızın hazır olması bizim için büyük bir avantaj oldu. Hiçbir teşvikten yararlanmayarak güçlü pozisyonumuzu koruyoruz.

"GÜVEN ORTAMIYLA BÜYÜMELER OLACAK" 

Globalleşme trendindeki dönüşüm, seyahat kısıtlamaları tüm sektörleri ve çalışma şekillerini etkileyecektir.  Modülerliğin ve dijitalleşmenin önemi hızla artıyor. Tüm üretim süreçlerinde tasarım, imalat, test, devreye alma ve bakım konularında yapısal değişiklikler hızlanacaktır. Ürettiğiniz bir makina, rüzgar türbini veya bir tren vagonu tamamen kendi üretim alanınızda üretimi tamamlanacak, test edilecek ve sevkiyat sonrası Müşteri tarafından devreye alınacak. Bu süreçlerin minimum iş gücü ile yapılmasının yöntemi modülerlik. Tüm alt sistemleriniz konektörlü bir şekilde üretilerek test edilmiş bir şekilde sahaya sevk edilecek. Hatasız ve hızlı bir şekilde konektörler ile kurulumu yapılacak ve bakım süreçlerinde hızlı bir şekilde üretimi durdurmadan değiştirilebilecek. Ayrıca dijital dönüşüm, bulut tabanlı çözümler, sensör seviyesine inen ethernet erişimi üretim teknolojilerinde yapısal değişiklere sebep olacak. Türkiye’nin dinamik üretim altyapısı bu değişim sürecini öngörerek gerekli dönüşümleri hızla yapacaktır. Şimdiden birçok sektör lideri firma bizi davet ederek geçiş süreçlerini başlatıyor. Üç ana senaryo üzerinde çalışıyoruz. Sürecin uzaması özellikle finansal ve işgücü kaynaklarının tekrar planlanması açısından aksiyonlar gerektirebilir. Bu aksiyonların üzerinde kapsamlı bir şekilde çalışıyoruz. Bu çalışma yeni normal standartlarını belirlemeyi esas alıyor. Küresel parasal genişleme, güven ortamının oluşmasından sonra hızlı büyümeler oluşturacaktır. Bu dalgaya hazırlıklı olmak tüm işletmeler için büyük önem taşıyor.