Ford Otosan'dan yapılan açıklamada, 2026 yılına kadar 20,5 milyar liralık yatırım yapılacağı belirtildi. Açıklamada, 2026 yılına kadar yapılması planlanan 20,5 milyar TL tutarındaki yatırımı kapsayan Cumhurbaşkanlığı Kararı’nın bugün Resmi Gazete’de yayınlandığı kaydedildi. Yapılacak yatırımlarla üretim tesislerindeki modernizasyon ile otomasyon çalışmalarının geliştirileceği ve elektrikli bağlantılı yeni nesil ticari araç projelerinin hayata geçirileceği ve ifade edildi. 
10 yılı aşacak etkisiyle ileri görüşlü yatırımların hem şirketi hem de Türkiye otomotiv sanayisini geleceğe taşıyacağını belirten Ford Otosan, global arenadaki rekabet güçlerinin artıracağını da belirtti.

3 BİN KİŞİK EK İSTİHDAM SAĞLANACAK

Ford’un Avrupa’da ticari araç pazar lideri olduğuna dikkat çekilen açıklamada, artan pazar payı başarısına istinaden büyüyen ticari araç pazarındaki talebi karşılamak için kurulu kapasitenin artırılmasının öngörüldüğü ifadelerine yer verildi. 
Yapılan açıklamada 3 bin kişilik ek istihdam sağlanmasının hedeflendiği belirtilerken, Kocaeli Fabrikalarındaki araç üretim kapasitesinin 650 bine çıkarılmasının ve batarya montaj fabrikası kapasitesini de 130 bin adede ulaştırılmasının planlandığı ifade edildi.