FANUC Türkiye Genel Müdürü Teoman Alper Yiğit, özellikle Avrupa piyasasında artan otomasyon taleplerinin küresel arzda yaşanan değişimleri de ciddi ölçüde tetiklediğini aktaran bugünün mevcut durumu ve geleceğin dünyası hakkında açıklamalarda bulundu.

“Yeni Nesil Otomasyon Ürünlerimizi ve Uygulamalarımızı Öne Çıkarmayı Planlıyoruz” “Yeni Nesil Otomasyon Ürünlerimizi ve Uygulamalarımızı Öne Çıkarmayı Planlıyoruz”

ÇİN VE AVRUPA PİYASASI VAZGEÇİLMEZLİĞİNİ SÜRDÜRÜYOR

Teoman Alper Yiğit açıklamalarında pandemi sürecinden bu yana devam etmekte olan tedarik zinciri sorunlarının sonucu olarak üretimin yerelleştirilmesi için bazı imalatçılarda önemli gelişmeler yaşandığını vurguladı. “Üretimin ülke dışına taşınmasındaki temel neden başta ucuz iş gücüydü. Ancak, üretimin, ücretlerin daha yüksek ve ağır iş gücü istihdamının daha zor olduğu daha gelişmiş ülkelere geri taşınmasıyla birlikte şirketler ülke içine dönüşleri desteklemek için otomasyona ağırlık veriliyor. Bu durumun doğal bir sonucu olarak robot teknolojilerine dair Ar-Ge çalışmaları hız kazanıyor” diye konuşan Yiğit, AB ve Avrupa’daki müşterilerinde bugün gördükleri trend bu yönde olduğunu, FANUC açısından ABD, Avrupa, Çin ve Asya’nın son derece önemli piyasalar arasında bulunduğunu söyledi.  Yiğit, satış açısından Çin ve Avrupa piyasasının teknolojik açıdan dünyadaki en gelişmiş piyasa olduğundan vazgeçilmez oluşunu sürdürdüğünü de ifade etti.

YÜKSEK GÜVENİLİRLİK TERCİH SEBEBİ

FANUC’un Avrupa’daki müşterileriyle yakından çalışarak onları dinlemesinin ve yaşadıkları zorlukları anlamasının teknolojik açıdan en gelişmiş ürünleri ortaya koymada kendilerine yardımcı olduğunu söyleyen Yiğit, şöyle konuştu: “Avrupa’daki müşterilerimizin talepleri aynı zamanda temel fark yaratan özelliklerimizden biri olan yüksek güvenilirliği destekliyor. Avrupa’daki müşterilerimizin en temel beklentisi ürünlerimizi uzun yıllar sorunsuz bir şekilde kullanmak. Bu beklentileri karşılayabilmek ve uzun süreli ilişkileri sürdürmek için FANUC olarak ürünlerimizi güvenilir, öngörülebilir ve kolay onarılabilir olacak şekilde tasarlıyoruz. Bu durum Avrupa’daki müşterilerimiz için hayati öneme sahip olmasına rağmen esasen dünya genelindeki tüm FANUC müşterileri de bundan faydalanıyor.”

ÜRETİMDE BAŞARININ ANAHTARI OTOMASYON

Teoman Alper Yiğit, Çin’de otomasyon talebinin özellikle gelişmekte olan elektrikli araç (EV) piyasası gibi sektörlerde çok güçlü olduğuna da dikkat çekti. Yiğit, belirsizliğe rağmen böyle bir dönemde endüstriyel otomasyonun geleceğine ilişkin olaraksa “Küresel ekonomik durum şu an için geleceğe dair net çıkarım yapmamızı engelliyor. Buna karşın endüstriyel otomasyona olan talep, tüm üretim sektörlerinde ve tüm bölgelerde yüksek olmaya devam ediyor. Cobotlar ve yapay zeka (AI) teknolojisi gibi yeni inovasyonlarla desteklenen günümüz endüstriyel robotları, kullanım kolaylığı sayesinde üst düzey güvenilirlik sunuyor. Verimlilik oranlarını artırmanın, tutarlı üretimi garanti etmenin, iş gücü kıtlıklarını azaltmanın ve işletme masraflarını düşürmenin bir çözümü olarak otomasyon, üretimde başarının kanıtlanmış bir yolu” şeklinde konuştu.

Editör: Haber Merkezi