Dr. Hugh Herr çocukluğunda dağcılık sporuna tutulur. Sekiz yaşında Rocky dağlarına tırmanarak ilk başarısını yakalar. 17 yaşına geldiğinde Washington dağında – 29 derecede saatte 100 mil hızla esen rüzgarda bir buzul vadisine üç gün süreyle hapsolur. Üstüne bir de nehire düşer. Kendisini kurtardıklarında iki ayağını da dizin hemen altından keserler. Dağcılığı bırakmak zorunda kalan Herr, fizik lisans, makina mühendisliği, yüksek lisans ve biyofizik doktorası yapar. Öğrendikleriyle kendine özgü protezler tasarımlar; sivri uçlara sahip yarıklara girebilen bu protezlerin verdiği avantajla normal insanlardan çok daha iyi bir tırmanıcı haline gelir. Her bir bacağında 12 prosessör, beş sensör ve mekanik üniteler olan Herr 80 yaşına geldiğinde biyolojik bacaklı akranlarından çok daha iyi olacağını iddia etmektedir.
 Bir fabrika kazasında ön kolu kullanılmaz hale gelen bir işçi Open Bionics firmasının tasarımladığı kol protezini kullanmaktadır. İşçi İngiltere’de James Dyson tasarım ödülü alan ve 3D printer ile yalnızca 40 saatte üretilmiş protez ile normalden daha yetenekli olduğunu kanıtlayan küçük gösteriler yapmaktadır. 

Kız arkadaşını öldürdüğü gerekçesiyle hapse atılan ayakları olmayan Güney Afrikalı atlet Oscar Pistorius normal atletlerle yaptığı çoğu yarışta onları geçmiştir. 

* * *

Son zamanlarda Dijital Dönüşüm kavramının biraz gerisinde kalmış gibi görünse de Otomasyon hızla İnsan 2.0’ı yaratmaktadır. Gözden kaçırmayalım…