BEYAZ ET SEKTÖRÜNDE SÜRDÜRÜLEBİLİR ÜRETİME DEVAM BEYAZ ET SEKTÖRÜNDE SÜRDÜRÜLEBİLİR ÜRETİME DEVAM

MESS Teknoloji Merkezi MEXT’te “Geleceğin Güvenlik Çözümleri” etkinliği gerçekleştirildi. MESS ile Microsoft Türkiye iş birliğiyle yapılan etkinlik kapsamında işletmelerin siber güvenlik stratejileri, güvenlik tehditlerine karşı alınan önlemler ve güvenlik alanında kullanılan en yeni yapay zeka uygulamaları değerlendirildi.

AMAÇ YETKİN İŞ GÜCÜNÜN ARTMASI

“Burada amacımız Türkiye'nin gerçekten bir dijitalleşme üssü haline gelmesi. Benzer bir amaçla yola çıkan Microsoft da ileri üretim teknolojileri konusundaki çözümlerini sergilemek üzere bundan 3 yıl önce Microsoft Manufacturing Core adında dünyada ilk olan bir üretim teknolojileri merkezini MEXT çatısı altında faaliyete geçirdi” diyerek sözlerini sürdüren Arıkan,  MESS Teknolokji Merkezi’nde sanayinin lokomotifi olan şirketlere sürdürülebilirlik, endüstriyel IoT, büyük veri analitiği, bulut bilişim gibi konularda çözümlerini sunan Microsoft ile iş birliği amaçlarının şirketlerde yetkin iş gücünün artmasına ve sürdürülebilir sosyal fayda sağlanmasına destek olmak olduğunu ifade etti.

Microsoft Türkiye Pazarlama ve Operasyonlardan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Münir Kundakçı ise konuşmasında Microsoft’un siber güvenlik alanındaki gücünü vurguladı. Kundakçı şöyle konuştu: “Microsoft olarak siber güvenlik alanına ayırdığımız bütçe ve bu alandaki çalışan sayımızla dünyanın en iddialı siber güvenlik şirketiyiz. Siber güvenlikten elde ettiğimiz gelir yıllık 20 milyar dolar. Bazı ülkelerde siber güvenliğin tamamen Microsoft tarafından sağlandığını söyleyebiliriz. Dolayısıyla burada sunduğumuz hizmet sadece organizasyonlar bazında değil, aynı zamanda ulusal güvenlik bazında da büyük önem taşıyor. Öte yandan, bizim hayatımızı kolaylaştıran yapay zeka, maalesef siber saldırganların da etkin şekilde kullandığı bir araç haline gelmiş durumda. Bu saldırıların toplumlara maliyeti bugün artık trilyon dolarlar seviyesinde oluyor”.

65 TRİLYONA YAKIN SİNYALİ İNCELEDİ

“Siber güvenlik alanında siz savunmanızı güçlendirdikçe saldıranlar da daha güçlü stratejiler ve uygulamalar geliştiriyorlar. Her gün milyonlarca olası riskin incelenmesi veya analiz edilmesi gerekiyor. Bu ne insan kaynağı açısından ne de teknolojiler açısından kolay değil. Bizim bu noktada getirdiğimiz yeniliklerden biri de Copilot teknolojisi. Milyonlarca tehdidi alan, analiz eden ve hangilerinin öncelikli; hangilerinin ikinci aşamada analiz edilmesi gerektiğini söyleyen; gerçek bir tehdit varsa bu tehdidin hangi açıktan yararlanarak geldiğini anlamımızı sağlayan ve gelecekte daha karmaşık bir tehdide karşı hazırlıklı olmamızı mümkün kılan bir yapıdan bahsediyoruz. Bunları yaparken her türlü IT altyapınızı, cihazınızı ve hizmetinizi bütün yönleriyle korumayı sağlayan iş yaklaşımımızla diğer şirketlerden ayrılıyoruz” diyen Münir Kundakçı, Microsoft’un günde 65 trilyon kadar sinyali incelediğini sözlerine ekledi.

Microsoft Türkiye Kurumsal ve Kobi Segmentinden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Onay Afşar ile Microsoft Türkiye Kurumsal Satış Genel Müdür Yardımcısı Hülya Güven’in moderatörlüğünde gerçekleşen Güvenlik Çözümleri Paneli’nde ise Arçelik, Kale Grubu, Standard Profil ve Teknosa’nın yöneticileri konuk edildi.

“Geleceğin Güvenlik Çözümleri” organizasyonu Cyberwise Genel Müdür Yardımcısı Aydın Küçükkarakaş’ın yapacağı ‘Entegre Siber Güvenlik Ortamıyla Daha Az Kaynak Kullanarak Daha Güvenli Olmak’ başlıklı sunumun ardından sona erdi.