Demir yolu tekerleği tornalama gibi zorlu uygulamalar için tasarlanan bu yeni geometri uçlar, yeni kaba ve semi finiş talaş kırıcılarıyla sektör lideri Duratomic® kaplama teknolojisini bir araya getiriyor. -RR93 talaş kırıcı; takım ömrünü, üretkenliği, ürün güvenilirliğini artırır, talaş kontrolü çalışma alanını genişletir ve yüzey kalitesini iyileştirir. Bu yeni tasarım, -RR94 geometrisinin yerine geçer. 

-R3 geometrisi; çelik, zorlu paslanmaz çelik ve süper alaşımlarda orta seviyeli finiş tornalama uygulamaları için idealdir. Optimum yerleşime sahip talaş kırıcı kanalları, 1.5 mm'lik düşük pasolarda bile talaşları kontrol eder. Yüksek ilerleme hızı 0.6 mm/devir ile 1.2 mm/devir arasındadır, kesme hızı ise 90 m/dak ile 160 m/dak arasındadır (bu kesme verisi aralığında doğru kararın verilmesi malzeme ve tezgah koşullarına bağlıdır). -R3 geometrisi, eski -R2 geometrisinin yerine geçer.

DEMİR YOLU İÇİN İDEAL

RCMx uç serisi kapsamındaki RCMT20-R2 pozitif vida bağlantı serisine yapılan ilaveler, işleme titreşimini önemli ölçüde azaltarak demir yolu tekerleği finiş tornalama ve zorlu malzemelerin kullanıldığı orta-kaba uygulamalar için ideal olan daha düz yüzeyler sağlar. Özel uç kenarı işlemleri ve korunan işlevsel sağlamlık sayesinde tarak şeklinde çatlaklar durdurulur ve kenar güvenliği artırılır.

Performansın artırılmasını sağlayan gelişmiş mekanik ve termal özellikler elde edilmesi için Duratomic® CVD alüminyum oksit kaplama işlemi, kaplama bileşenlerini atomik seviyede kontrol eder. Bu teknolojinin sunduğu kullanılmış kenar algılama özelliği sayesinde kesme kenarı israfı azaltılır. Yeni -RR93 ve -R3 geometrileri ve Duratomic® kaplamalı kaliteler; R7, R8, R9, M1, B Sınıfı ve C Sınıfı dahil olmak üzere en yaygın demir yolu tekerleği malzemelerinde test edilmiştir.

ÜRÜN ÇEŞİTLERİ

• -RR93: 9 uç (RCMX20, RCMX25, RCMX32)
• -R3: 10 uç (RCMX20, RCMX25, RCMX32, RCMT20)
• Tüm uçlar, yeni Duratomic® TP kalitelerinde sunulur.
• RCMX20-R3 TS2000 ve TS2050 kalitelerinde mevcuttur.