Almanya merkezli plastik firması Simona AG, Düzce’de PVC köpük yaprak ürünleri üretimi yapan MT Plastik şirketinin yüzde 70'ini satın almayı planlıyor.

Firmadan konuya ilişkin açıklamada, yıllık cirosu 11 milyon avronun üzerinde olan ve 50 çalışana sahip MT Plastik'in satın alması ile ilgili işlemlerin, gerekli izinlerin ardından 2020 yıl sonuna kadar tamamlanmasının öngörüldüğü ifade edildi.

Satın almanın finansal ayrıntılarıyla ilgili bilgi paylaşılmazken, Türk şirketinin gelirlerinin yüzde 60'ı başta Avrupa olmak üzere yurt dışı pazarlara gerçekleştirilen satışlardan oluştuğu kaydedildi.

"FARKLI PAZARLARA ULAŞMA İMKANI VERECEK"

Konuyla ilgili konuşan Simona AG CEO'su Matthias Schönberg, kar eden şirketin satın alınmasının kendileri için zekice bir hareket olduğunu, gerek Türkiye'nin konumu gerekse MT Plastik'in yüksek ihracat payının, kendilerine Avrupa ve Orta Doğu'daki farklı pazarlara ulaşma imkanı sağlayacağını vurguladı. 

MT Plastik Yönetim Kurulu Başkanı Tufan Kalkan ise, mevcut firma sahiplerinin sahip oldukları yüzde 30 oranındaki hisselerini koruyacaklarını, her iki firmanın da ürün gamının birleştirilmesinin müşterilerine fayda getirecek bir sinerji oluşturacağına inandığını ifade etti.

Yaklaşık 1.500 çalışana sahip ve Frankfurt Menkul Kıymetler Borsası'nda hisseleri işlem gören Simona AG'nin 2020'nin dokuz aylık döneminde gelirlerinin, 2019'un aynı dönemine kıyasla yüzde 12,4 azalarak 292,2 milyon avroya gerilediği öğrenildi. (AA)