Distribütörlüğü Temsa İş Makinaları tarafından gerçekleştirilen Komatsu'nun piyasaya sürdüğü yeni PC210 hidrolik ekskavatörü, eski model PC200'ye göre yüzde 20 daha az yakıt tüketimi sağlıyor ve yüzde 12 daha fazla güç üretiyor. 

Her şey dahil hizmet modeli Kompetan avantajlarıyla Türkiye’de satışa sunulan orta ekskavatör sınıfı için üretilen yeni model, hafriyat sahalarında farklı uygulamalara kolayca uyuyor, sorunsuz bir şekilde uzun süre yüksek performans ile çalışıyor.

6 BİN SAATLİK ÜCRETSİZ BAKIM SUNUYOR 

Ataşmanlı kullanımdan kaynaklı ilave parça değişimleri haricinde, yeni modelin 6 bin saat boyunca tüm periyodik bakımları orijinal Komatsu yedek parça ve yağlarla, Komatsu yetkili servisleri tarafından ücretsiz olarak gerçekleştiriliyor.

Makinanın durumunu gösteren yağ analizleri ve Komtrax uydu takip sistemi raporları, kullanıcılarıyla belirli periyodlarla ücretsiz olarak paylaşılıyor.

Yanı sıra ücretsiz operatör eğitimleri, 3 yıl / 6 bin saat komponent garantisi ve VIP destek hattı sunulan Kompetan avantajları içinde bulunuyor ve böylece ikinci el değerini de en üst seviyeye taşıyor.

TEKNİK ÖZELLİKLERİ NELER?

Komatsu PC210, eski modele kıyasla yakıt tasarrufu ve güç üretimindeki mevcut avantajlarının yanında kule dönüş motorundaki iki kademeli tahliye sayesinde dönüşlerde hibrit bir makina gibi çalışarak yine güç ve yakıt tasarrufu sağlıyor.

Önceki modelde fanlı soğutma sistemleri ciddi miktarda güç harcarken, yeni modelde söz konusu kaybı önlemek için daha büyük fan ve kayışlı kasnaklı sistem yerine viskoz kavramalı sistem kullanılıyor.

Elektrik kontrollü değişken dönüş hızına ve daha büyük çapa sahip olan fan, daha az ses ve düşük yakıt tüketimiyle benzer soğutma performansı sunuyor.

OPERATÖR VERİMLİLİĞİNDE ARTIŞ SAĞLIYOR

Yeni kompakt ekskavatörde  kullanılan hidrolik pompa 475 litre/dakika ile önceki modele göre 39 litre/dakika artış sağlıyor.

Çalışma doğrultusunda seçilebilen beş ayrı ekonomi modu sayesinde optimum yakıtla yüksek performans vaat eden modelin yeni teknolojisi Pre-Cleaner, dizel motorun dışarıdan çektiği hava motoruna zarar getirecek toz ve kir gibi maddeleri önlüyor.

Ergonomi açısından da önemli avantajlar sunan paletli ekskavatör, operatöre verimli bir çalışma ortamı sağlıyor.

Ayrıca söz konusu modelin levyesinde, operatöre hassas çalışma olanağı tanıyan direnç okuyan sensörler bulunuyor.