3E Endüstriyel, otomasyon sektörünün ihtiyaçlarını analiz ederek geliştirdiği yerli ve milli SCADA Designer programı Eagleye RSD® ile makina imalatçıları ve otomasyon firmalarının çözüm ortağı olmayı ve tüm dünyaya yazılını ulaştırmayı hedefliyor.

SCADA’nın, Endüstri 4.0 kapsamında öneminden bahseden 3E Endüstriyel Genel Müdürü Gökhan Lale ve Ticari Direktör Meltem Dağdeviren Lale, şöyle konuştu:

SCADA'NIN, ENDÜSTRİ 4.0'DAKİ ÖNEMİ

"Dijital dönüşümün gerekliliğinin farkında olan makina üreticileri ya da otomasyon firmaları için SCADA (Uzaktan Kontrol ve Gözleme Sistemleri) kullanımı artık neredeyse zorunluluk haline geldi. Geçmiş yıllarda, genel olarak havacılık ve otomotiv sanayisinde önemli olan bu süreç, günümüzde diğer sektörlerde de bir ihtiyaç olarak önem arz ediyor."

UZAKTAN KONTROLÜ SAĞLIYOR, DEĞERLENDİRME İMKANI VERİYOR

"Özellikle Endüstri 4.0’ın yaygınlaşmaya başlamasıyla birlikte, sahadan üretim verilerinin toplanması ve bunların değerlendirilerek raporlandırılmasının önemi üzerine çok daha büyük bir farkındalık söz konusu. SCADA yazılımları hem makinalarınızın uzaktan kontrol edilmesini hem de topladığınız veriler ile geçmişe ve geleceğe yönelik değerlendirme yapmanızı sağlamaktadır."