Eskişehir’in özellikle havacılık ve makina imalat sanayindeki yerli üretim gücünü ortaya koyacak Eskişehir’in ilk “Ar-Ge, Sanayi ve Teknoloji Fuarı” olan Eskişehir Endüstri Fuarı, 9-12 Haziran 2021 tarihleri arasında Eskişehir Ticaret Odası-Tüyap Fuar Merkezi’nde gerçekleştirilecek.

100'DEN FAZLA FİRMANIN ÜRÜNÜ SERGİLENECEK

Tüyap Tüm Fuarcılık Yapım A.Ş. tarafından Eskişehir Ticaret Odası iş birliğiyle düzenlenecek, Eskişehir Valiliği ve Eskişehir Büyükşehir Belediyesi'nin katkıda bulunacağı fuar, T.C. Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanlığı, Eskişehir Sanayi Odası, Eskişehir OSB Müdürlüğü, Eskişehir Teknik Üniversitesi, Eskişehir Osmangazi Üniversitesi ve KOSGEB’in destekleriyle hazırlanıyor.

 Toplamda 12 bin metrekarelik kapalı alanda ve iki farklı salonda gerçekleştirilecek fuarda; Eskişehir, Ankara, Bursa, İstanbul, İzmir, Sakarya, Kocaeli gibi sanayi şehirlerinden 100’ü aşkın firma ve firma temsilciliğinin güncel teknoloji ürünleri sergilenecek.

"İMALAT VE HAVACILIK, İKİ ANA SEKTÖRÜMÜZ OLACAK"

Fuar hakkında değerlendirmelerde bulunan Tüyap Anadolu Fuarları A.Ş. Genel Müdürü İlhan Ersözlü, ihracat odaklı sanayileşme modeliyle hareket eden Eskişehir’de bu fuarı gerçekleştirecek olmanın heyecanı içerisinde olduklarını söyledi.

Eskişehir’de yerli ve milli üretim bayrağının gururla fuarda dalgalanacağını, havacılık ve imalat sanayinin fuarın iki ana sektörü olacağını belirten Ersözlü, “Birinci salonda havacılık sanayi ürünleri sergilenirken, diğer salonda imalat sanayisindeki önemli firmalar yer alıyor. Eskişehir aynı zamanda havacılık ve savunma sanayi alanında faaliyet gösteren firmaların merkezi. 1. Hava Bakım Fabrika Müdürlüğü, TEİ, TÜRASAŞ, İŞBİR Elektrik ve ALP Havacılık başta olmak üzere savunma sanayinde faaliyet gösteren firmalar fuarımıza katılıyor" ifadelerini kullandı.

7 BİNİ AŞKIN ZİYARETÇİYE DAVET GÖNDERİLDİ

Birçok şehirde yoğun ziyaretçi katılımının beklendiği, illerin ticaret ve sanayi odalarının, organize sanayi bölgelerinin ve teknoparkların üyeleriyle heyet organizasyonu düzenleyeceği fuar kapsamında, heyetlerin katılımcı şirketlerle ikili görüşmeler de yapacağı bildirildi.

Uluslararası alım heyeti organizasyonu çerçevesinde yurt dışında 37 ülkeden 7 bin 542 potansiyel ziyaretçiye fuar daveti gönderilirken, ziyaretçliler, MyTüyap mobil uygulaması üzerinden online davetiyelerini alıp fuarı ziyaret edebilecek.

YURT DIŞI ZİYARETÇİLER ÇEVRİMİÇİ GÖRÜŞEBİLECEK

Fuarın yurt dışı ziyaretçi tarafında hibrit fuar modeli uygulanacak, yabancı ziyaretçiler, Business Connect Platformu’nu kullanarak platform üzerinden de ziyaret ederek online görüşme yapabilecekler.

Fuarda ayrıca, Türk markalı ana firmalar ile yan sanayi ve teknoloji üreten tedarikçilerin ikili iş görüşmelerde (B2B) bulunabileceği bir platformun da olacağı öğrenildi.

Fuarda; otomasyondan plastik-ambalaja, gıda işleme makinalarından havacılık ve uçak sanayi teknolojilerine kadar birçok ürün grubu sergilenecek.