Türkiye'nin yerli ve milli otomobili TOGG, batarya teknolojisi ile kullanıcılarına birçok avantaj sağlayacak. 

Türkiye'nin Otomobil Girişim Grubu'nun sosyal medya hesabından bir paylaşım yapılarak söz konusu avantajlara ilişkin bilgiler verildi.

Rakiplerine kıyasla daha uzun menzil avantajı sağlayacak otomobilin batarya teknolojisinde öne çıkan özellikler şöyle olacak:

Aracın lityum-iyon bataryasında enerji ve güç yoğunluğunu optimize eden NMC (nikel manganez kobalt oksit) katodu kullanılacak.

Geçtiğimiz günlerde Li-Ion batarya üretimi konusunda anlaşmaya varılan Farasis firması tarafından geliştirilen NMC 811'in kimyası, nikel oranı açısından zengin bir yapıda bulunuyor.

Aracın modüllerinde enerji yoğunluğu yüksek kesecik tipi hücreler kullanılacak. Alüminyum muhafazalı kompakt modüller ile yüksek yapısal bir dayanım sağlanacak.

KISA ŞARJ İLE UZUN MENZİL İMKANI OLACAK

Yüksek verimli sıvı soğutma ve yenilikçi batarya yönetim sistemi ile maksimum batarya ömrü, performans ve güvenlik sunacak otomobil, 300+ ve 500+ km menzile sahip olacak ve 30 dakikanın altında yüzde 80'e kadar şarj etme imkanı verecek.

Aynı zamanda modüler yapısı sayesinde enerji depolama başta olmak üzere farklı sektörlerdeki uygulamalarda da kullanılabilecek.