Teknoloji ve mühendislik firması YEO, İzmir merkezli bir girişim olan ve kısa sürede önemli teknolojik çalışmalar hayata geçiren Ni-Cat Batarya Teknolojileri’ne ortak olma kararı aldı.

DÜNYADA VE TÜRKİYE'DE ÖNCÜ BİR KONUMU HEDEFLİYOR

Firma söz konusu yatırımı, dekarbonizasyon, desantralizasyon ve dijitalizasyon odağında, müşterilerine enerji ve depolama çözümleri sunma hedefine yönelik çalışmaları çerçevesinde gerçekleştirdi.

Bataryalar için yapay zeka destekli yeni nesil katot üretimi ve Ar-Ge faaliyetleri gerçekleştiren Ni-Cat ile ortaklık anlaşması imzalayan YEO, yatırım ile ayrıca Türkiye’de ve dünyada öncü bir pozisyona ulaşmayı amaçlıyor. Üretilen katot, enerji depolama ve elektrikli araçlar (EV) için yeni nesil bataryaların üretilmesinde kullanılıyor. 

ENERJİ DEPOLAMAYI YAYGINLAŞTIRMAYI HEDEFLİYORLAR

YEO, söz konusu ortaklık ile Ar-Ge faaliyetleri yürüterek pil üretimi için geleceğe hazırlık yapacak. Enerji, çimento, madencilik, petrol ve gaz, su gibi sektörleri yenilenebilir enerji, elektrifikasyon ve otomasyonla buluşturan firma, sunduğu dijital teknolojilerle karbon emisyonunun azaltılmasına katkıda bulunup, sürdürülebilir enerji ve endüstri için çalışmalar yürütüyor. 

KOCAER ÇELİK KAPASİTE ARTIŞ YATIRIMINI TAMAMLADI KOCAER ÇELİK KAPASİTE ARTIŞ YATIRIMINI TAMAMLADI

Katot kullanan, ikincil, şarj edilebilir bataryaların tümüne hitap eden Ni-cat Batarya Teknolojileri, geleceğin teknolojilerine yönelik üretimlerde değer zincirinin önemli bir parçası olarak hizmet sunuyor. Bu stratejik iş birliği ile enerji depolamanın daha yaygın kullanımı hedefleniyor. Günümüzün enerji trendlerinden olan, enerjinin üretildiği yerde tüketimi açısından enerji depolama sistemleri büyük önem taşıyor. Böylece karbon emisyonunu azaltarak yenilenebilir bir geleceğin temelleri atılacak. 

"SÜRDÜRÜLEBİLİRLİĞE HİZMET ETMEK İSTİYORUZ"

Ortaklık ile ilgili değerlendirmelerde bulunan YEO Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO’su Tolunay Yıldız, odak noktaları olan dekarbonizasyon, desantralizasyon ve dijitalizasyon ile sürdürülebilirliğe hizmet etmeyi amaçladıklarını ifade etti.

Yıldız, verimli iş birlikleriyle sektörü desteklerken, geleceğin dünyası için üzerlerine düşeni yapmak istediklerini ifade ederek iş birliğinin hayırlı olması temennisinde bulundu.

"YENİ NESİL PİL ÜRETİMİNDE ÇALIŞMALAR YAPACAĞIZ"

Konu hakkında görüşlerini paylaşan Ni-Cat CEO’su Engin Karabudak ise, anlaşma ile iki firmanın pil ekosisteminde birçok yenilikçi çalışma yapmak için harekete geçtiğini dile getirdi.

Şirketlerinin hedefinin yenilikçi teknolojisini Türkiye, Avrupa ve Kuzey Amerika başta olmak üzere globalleşmesini sağlamak olduğunu kaydeden Karabudak, "YEO’nun vizyoner kimliği ve global deneyimleri ile beraber bu hususta önemli bir adım atmış oluyoruz. Burada amaç; Türkiye ekosistemini güçlendirecek, yeni nesil pil üretimi konusunda çalışmalar hayata geçirilmesidir." diye konuştu.