CEM KARATAY -  İş makinası üreticisi HİDROMEK’in Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından lanse edilen elektrikli yerli ekskavatörü konuşulurken, firma yeni H4 Serisi ekskavatörlerini pazara sunduğunu duyurdu.

Üretkenlik, verimlilik ve hız artışıyla öne çıkan yeni ekskavatör serisinde, hem lastik tekerlekli hem de paletli ekskavatörler bulunuyor.

Dört farklı çalışma modu bulunan yeni seri artırılan kepçe hacmi ve hızlandırılan ataşman hareketlerinin yanı sıra geliştirilmiş hidrolik sistem tasarımı sayesinde daha az zamanda daha fazla işe olanak tanıyor. 

AB emisyon yönetmeliklerine uygunluk gösteren makinanın su soğutmalı, turbo şarjlı, intercooler destekli elektronik dizel motorunun yanında yakıt tasarrufu ve verimlilik sağlayan teknolojik özellikler mevcut.

Motoru otomatik olarak durdurarak yakıt tasarrufu sağlayan otomatik stop sistemi, pompanın otomatik durmasına imkan veren emniyetli tip yakıt transfer pompası ve makinayı işe en uygun performansta çalıştıran power boost teknolojisi öne çıkan teknolojik özellikler arasında yer alıyor.

En zorlu saha şartlarında bile üstün performans sağlayan, uzun ömürlü kullanım sunan H4 Serisi, aşırı yük alarmı, yan ve arka kameraları, düşen nesnelere ve devrilmeye karşı koruyucu yapı özellikleriyle iş ve operatör güvenliğini artırıyor.