Dassault Systèmes Türkiye Ülke Müdürü Elif Gürdal, gelecek dönem stratejilerini, yeni normalin getirdiği yeni gerçekler kapsamında üç konsept etrafında şekillendireceklerini söyledi.

Gürdal, şunları kaydetti:

“3DEXPERIENCE”, Dassault Systèmes'in temel konseptidir. 3DEXPERIENCE platformu, şirketlerin bilgi ve know-how'a hiper hızda ve kolektif olarak erişmesini ve sonsuz yenilik olanaklarını denemelerini sağlayan sanal bir deneyim platformudur. 3DEXPERIENCE platformu, 3D modelleme, sosyal işbirliği, simülasyon ve bilgi zekası teknolojilerini ve hizmetlerini bütünleştirir. “Endüstri çözüm deneyimleri” olarak isimlendirdiğimiz ve bir platform halinde sunduğumuz bu dijital yetenekler, 11 farklı endüstrinin karmaşık iş süreçlerine göre, şirketimizin 13 markasının stratejik bir kombinasyonu ile hazırlanmıştır. 3DEXPERIENCE platformu, şirketimizin sürdürülebilirlik konusundaki bağlılığını desteklemekte ve sürdürülebilirliğin 21. yüzyılda inovasyonun itici gücü olduğu gerçeğini pekiştirmektedir.

Bu yıl Şubat ayında Dassault Systèmes olarak önümüzdeki on yıllar için çok önemli ve stratejik bir açılımı açıkladık: “From Things to Life” Bu yeni açılım, insanların iyileştirilme süreçlerini  dönüştürmeye ve insan vücudunun sanal ikiz deneyimini mümkün kılarak daha iyi bir yaşam sürmelerine yardımcı olmaya odaklanıyor. 3DEXPERIENCE platformuyla sanal ikiz deneyimleri yaratmak gerçekten yepyeni olanaklar sunuyor. Dassault Systèmes olarak insan merkezli inovasyonu teşvik etme tutkusunu taşıyoruz ve bunu desteklemek için ekonomilerin çok stratejik iki sektörü olan Yaşam Bilimleri ve Sağlık sektörlerinin yanı sıra Altyapı ve Şehirler ve Üretim sektörlerindeki liderliğimizi de güçlendirmeye odaklanıyoruz. Bu sektörler benzer gelişme süreçlerini ve sürdürülebilirlik ihtiyaçlarını paylaşmaktadır. Bu süreçler ve ihtiyaçlar, optimize edilmiş altyapılar veya çevrenin daha iyi kullanımı yoluyla yaşam kalitesini iyileştirme çabalarında kendini göstermektedir. Stratejilerimizi yılın geri kalanında ve de “Yeni normal”in getirdiği yeni gerçekler dahilinde “Virtual Twins - Sanal İkizler”, “3DEXPERIENCE on the Cloud - Bulutta 3DEXPERIENCE” ve “From Things to Life - Nesnelerden Hayata” konseptleri etrafında şekillendirmeye devam edeceğiz. 

Endüstriyel ekipman endüstrisi için COVID-19 pandemisinin etkisi, üretim konusunda iki ana trendin kesişim noktasında belirdi. Bu trendler, evden çalışma ortamında ortak çalışabilme trendi ve sağlık alanında gelişen pazar fırsatlarıydı. Bu eğilimlerden maksimum şekilde yararlanmak için üreticiler, mevcut uzaktan çalışma araçlarının eksikliklerini gideren, küresel tedarik zincirindeki aksamaları düzelten, üretimin zorunlu olmayan ürünlerden temel ürünlere geçişini kolaylaştıran, çeviklik ve sağlamlık sağlayan bir üretim işbirliği platformundan önemli ölçüde yararlanabilir. Bu, verimliliği korumak için kesinlikle gereklidir diye düşünüyoruz. İçinde olduğumuz bu yeni belirsizlik döneminde, şirketler kendilerini gelişmeye hazırlamak için ekiplerinin coğrafi olarak nerede konumlandıklarına bakılmaksızın sürekli olarak yeni ürünler geliştirmelerine olanak tanıyarak, İnternet'e bağlı herhangi bir cihazı, her yerde ve her zaman kullanarak, PLM-MOM-Sanal İkiz ile disiplinler arası bir yaklaşım benimsemek durumundadır. 3DEXPERIENCE platformu üreticiler için özel olarak tasarlandı ve COVID-19'un sürekli değişen koşulları sırasında uzaktan işbirliği için temel her ihtiyacı karşılamamıza yardımcı oldu. 3DEXPERIENCE platformu, şirketlerde, pazarlamadan satışa ve mühendisliğe kadar değer yaratma süreçlerinde, kullanımı kolay arayüz ve hızlı uygulama imkanı sunmaktadır.