SOYSERİN GRUP'UN 2024 HEDEFİ YÜZDE 20 KAPASİTE ARTIŞI SOYSERİN GRUP'UN 2024 HEDEFİ YÜZDE 20 KAPASİTE ARTIŞI

Borusan Holding iştiraklerinden Borusan Cat, Linktera iş birliğiyle hayata geçirdiği uygulama sayesinde makina arıza ihtimalini, makina ses verisini kullanarak belirlemeyi başardı.

MALİYET TASARRUFU SAĞLIYOR, İŞLERİN AKSAMASINI ENGELLİYOR

“Daha İyi Bir Dünya İçin Çözüm Üretiriz” anlayışı ile Türkiye'nin yanı sıra Türki Cumhuriyetler ve Uzak Doğu Rusya’da faaliyet gösteren firma, Boom 360 uygulaması içinde yer alan Sound Diagnostic ile arızadan önce arıza tahmini yapıyor. Bu kapsamda Linktera’nın ses işleme uzmanlığından yararlanan firma, böylece müşterilerinin işinin sekteye uğramasını önlüyor.

Maliyet tasarrufuna imkan veren proje sayesinde iyi bir müşteri deneyimi sunuluyor.

GELENEKSELİ, TEKNOLOJİ VE İNOVASYONLA BİRLEŞTİRDİ

Teknisyenin sesi dinleyerek anlam çıkarmaya çalıştığı geleneksel yöntemi, teknoloji ve inovasyon ile harmanlayan Borusan Cat, tamamen sesli veriye dayalı arıza tahminiyle kararların kolay alınmasını mümkün kılıyor.

Sadece bir dakikalık ses kaydıyla, gerçek zamanlı çalışan model sayesinde, anlık olarak makinada bir sorun olup olmadığı belirlenebiliyor

"İNSANSIZ ARIZA TAHMİNİ YAPMAK HEYECAN VERİCİ"

Borusan Cat Dijitalden Sorumlu İcra Kurulu Üyesi Tayfun Özçay, Linktera iş birliğiyle sektörde öncü bir yapay zeka uygulamasını hayata geçirdiklerini ifade ederek, "Günümüzde sıklıkla kullanılan yapay zeka teknolojisinin kullanılmasıyla kişisel teknik yorumlardan arındırılmış; ses dalgalarının modellerini inceleyerek, insansız arıza tahmini yapmak, bizim için çok heyecan verici bir gelişme." dedi.

Projelerinin sesten arıza tespitiyle sektörde örnek olduğunu vurgulayan Özçay, "Projede birlikte çalıştığımız yenilikçi ve sürdürülebilir dijital çözümleriyle öne çıkan Linktera ile önemli bir başarıya imza attık. Borusan Cat olarak kendimize özgü teknolojilerle sektörümüzün en inovatif şirketi olmaya ve bu konuda sektöre liderlik etmeye devam edeceğiz." ifadelerini kullandı.