GNC MAKİNA 2024 YILINDA HEDEF BÜYÜTTÜ GNC MAKİNA 2024 YILINDA HEDEF BÜYÜTTÜ

Yaklaşık 55 yıl önce ticaret hayatına conta ve balata işleri ile başlayan Yaman Endüstriyel, bugün endüstri ve otomotiv alanında geniş ürün yelpazesi ile faaliyetlerine devam ediyor. Önemli global markaların distribütörü ve bayisi olan firma, gıda, makina, çimento, cam gibi pek çok sektörden müşterisine hizmet veriyor.

Sanayinin gelişimine ve işlemesine çözüm ortağı olarak destek veren Yaman Endüstriyel, dijital dönüşüm sürecinde önemli bir adım atarak iş süreçlerini caniasERP ile yönetmeye karar verdi.

Firmanın büyümesi ile gelişen ihtiyaçlara bütünsel dijital çözümler ve teknolojik rehberlik arayışında olan firma, kararını canias4.0 teknolojilerden yana verdi. Yaman Endüstriyel Yönetim Kurulu Üyesi Ümit Yaman ile dijital dönüşüm süreçlerini ve başlattıkları caniasERP projesini konuştuk. 

"caniasERP İLE ZAMAN KAZANACAĞIZ"

Yaman Endüstriyel olarak dijitalleşme sürecini 1990 yılında başlattıklarını anlatan Yaman Endüstriyel Yönetim Kurulu Üyesi Ümit Yaman, uzun yıllardır kullandıkları yazılım çözümünün ihtiyaçlarını karşılamadığını, bu nedenle global standartlarda, ihtiyaçlarına efektif çözümler sunabilecek bir yazılım arayışına girdiklerini anlattı.

Yaman, “Şirketimiz her geçen gün büyüyor ve büyüdükçe de ihtiyaçlarımız artıyor. Bugüne kadar kullandığımız yazılım kapalı kaynak kodluydu ve belli bir noktadan sonra müşterilerimizin taleplerine yanıt veremez hale geldik. Müşteriden gelen taleplerimizi kendi iş süreçlerimizle eşleştiremiyoruz. Yine firma içinde gerçekleştirmek istediğimiz çözümler vardı ancak bunları da hızlı şekilde gerçekleştiremiyoruz. Bu da bizim için ciddi bir zaman kaybı demek. Kendimizi geliştirmemiz, müşterilerimize ayak uydurabilmemiz için daha profesyonel bir yazılıma ihtiyacımız vardı. Muhatabımız olan firmaların tamamı global, bilinen bir ERP yazılımını tercih ediyor. Bizim de onlarla eşdeğer bir teknolojiden faydalanıyor olmamız, kendimizi geliştirmemiz gerekiyordu. Böylece yeni bir ERP yazılımı arayışına girdik. Satış siparişlerimizi otomatik oluşturabileceğimiz, hataların önüne geçebileceğimiz, zaman kazanabileceğimiz bir yazılım istedik.” diye konuştu. 

"IAS’YE GÜVENİYORUZ"

Global bir teknoloji firması olan IAS’nin Türk mühendis Yaşar Hakan Karabiber tarafından kurulduğunu ve canias4.0 teknolojilerinin Türk mühendisler tarafından geliştirilip dünyada önemli lokasyonlarda kullanıldığını öğrendiklerinde bu durumdan çok etkilendiklerini anlatan Yaman, “Bu sektörde adı geçen diğer global firmalarla karşılaştırdığımızda IAS’den de aynı kalitede hizmeti alabileceğimizi gördük. caniasERP’nin diğer yazılımlarla kolayca haberleşebilen, içerisindeki modüllerin tam entegre çalıştığı, kolay geliştirilebilen ve kolay adapte olabileceğimiz bir yazılım olduğunu demo toplantılarında gözlemledik. Ayrıca TROIA geliştirme platformunun müşterilere açık kaynak kodu ile sunulması da bizim için önemli belirleyicilerden biri oldu” şeklinde konuştu. caniasERP projesini Eylül 2022’de canlı kullanıma almayı planladıklarını da belirten Yaman, “IAS ekiplerine güveniyoruz. Birlikte uzun soluklu güzel bir iş birliğini başlattık. Umarız her iki taraf için de başarı ile tamamlanacak” dedi.