Türkiye’de savunma sanayi, otomotiv, beyaz eşya, gemi imalatı ve inşaat gibi sektörlerin yatırımlarına paralel olarak sektörün önemli köşe taşlarından olan kaynak, kesme ve birleştirme sektörleri de hızla gelişmeye devam ediyor.

Welding Eurasia kapsamında hangi ürün grupları ve çözümler sunulacak?

Kaynak teknolojileri sektörü özellikle üzerinde durduğumuz alanlardan biri. Türk kaynak teknolojisi sanayicilerinin ürettikleri ürünleri Welding Eurasia’da sergileyebilmesi çok önemli. İşletmelerin kullanabilecekleri en son teknolojilerin sergileneceği Welding Eurasia’da kaynak ve kesme konularında makina, sistemler ve yazılım çözümleri sunacağız. Kaynaklama, lehimleme, plazma kaynak, duman ve toz emiş sistemleri, kaynak masaları, direnç kaynağı ekipmanları, robotlu kaynak otomasyon sistemleri, yapıştırıcılar, donanım-yazılım, danışmanlık hizmetleri, aksesuar ve yan ürünler ile temel imalat teknolojilerine yönelik tüm yenilikler fuarımızda yer alacak.  İşletmelerin kullanabilecekleri en son teknolojilerin sergilenmesinin yanında Welding Eurasia yalnızca iç pazara yönelik avantajlar sunmakla kalmıyor, kaynak ve kesme konularında makina, sistemler ve yazılım çözümleri sunuyor. Welding Eurasia’da kaynak teknolojileri alanında faaliyet gösteren katılımcı firmalarımıza ve ziyaretçilerimize yeni iş bağlantıları kurma noktasında yeni fırsatlar sunacağız.

Welding Eurasia katılımcı ve ziyaretçi tarafında beklentileriniz nelerdir?

Welding Eurasia 2018 yılında hem ulusal hem de uluslararası katılımda büyük artış yakalamış ve önemli iş birlikleriyle sonuçlanmıştı. Fuarın bu başarısını, Avrasya bölgesinin en büyük sanayi fuarı olan Welding Eurasia çatısı altında düzenleniyor olmasından alıyor. Gelecek yıl yine uluslararası alanda üretim yapan şirketleri İstanbul’da ağırlayacağız. Mısır, Cezayir ve Azerbaycan gibi gelişmekte olan ülkeler bu alandaki yoğun taleplerini Türkiye pazarından karşılıyor. Başta bu ülkeler olmak üzere hedef pazarlardan önemli satın alma heyetlerini Türk üreticilerle buluşturacağız. Welding Eurasia Avrasya bölgesinde kaynak teknolojileri alanında düzenlenen tek fuar olma özelliğine sahip. Fuara katılım noktasında da yerli ve yabancı firmalardan yoğun talep alıyoruz. 2019 yılında da katılımcı ve ziyaretçi tarafında yeni rekorlar kıracağımıza inanıyorum.

Fuar B2B ikili iş görüşmeleri ve iş bağlantıları konusunda ne gibi katkılar sağlayacak?

İkili iş görüşmeleri alanında, fuar katılımcılarımız, tüm dünyadan ikili görüşme katılımcılarıyla bir araya gelme fırsatı buluyorlar. Bu özel hizmet ile birlikte, tanışmak istediğiniz kişilerle önceden ayarlanmış toplantılar sayesinde doğru bağlantıları kurma şansınız oluyor. 2018 yılındaki fuarımızda ikili iş görüşmeleri toplantılarında Amerika’dan Avrupa’ya Asya’dan Afrika’ya pek çok ülke katılmış, İkili İş Görüşmeleri programının özel toplantı alanında 100’lerce toplantı gerçekleştirilmişti. Ayrıca bu sene Ticaret Bakanlığı’nın Alım Heyeti Programı’nın yanı sıra KOSGEB’in desteği ile Enterprise Europe Network aracılığıyla 14’üncü Salon’da B2WIN İkili İş Görüşmeleri Alanı oluşturduk. Bu alanda hem ziyaretçiler hem de katılımcılar win2019.b2match.io sitesi üzerinden kayıt yaptırarak birbirlerine toplantı daveti gönderebilmekteler.

2019 Welding Eurasia’da kaynak ve kesme teknolojilerine yönelik ne tür yenilikler olacak?

Mühendislik gerektiren ve ihtiyaca göre üretim yöntemleri, yerli üreticilerimizin Türkiye ve yurt dışındaki pazarlarda öne çıkmalarını sağlıyor. Yeni teknolojileri kullanma ve geliştirme konusunda başarılı işlere imza atan Türk üreticilerimiz, fuarımızın da 2019 yılı için en yenilikçi grubu diyebiliriz.

Welding Eurasia ile sektöre ne gibi katkılar sağlanması hedefleniyor?

2019’da kaynak teknolojileri alanında faaliyet gösteren katılımcı firmalarımıza uluslararası anlamda yeni fırsatlar sunmayı hedefliyoruz. Yeni iş bağlantıları için dünyanın dört bir yanından gelen sanayicileri Welding Eurasia Fuarı’nda bir araya getireceğiz. Birçok ülkeden önemli satın alma heyetlerini İstanbul’a getirerek yeni anlaşmalarla Türkiye’nin ihracatına katkı sunacağız. Son teknoloji ürünleri Endüstri 4.0 konsepti altında sergileyerek, sektörü uluslararası rekabette elini güçlendirecek yeniliklerle tanıştıracağız. Welding Eurasia olarak bu anlamda dolu dolu bir organizasyona imza atacağımıza inanıyorum.