Walter’e göre yüksek takım ömrü, verimlilik ve proses güvenilirliğinin en güçlü yönlerini oluşturduğu Advance ürün grubu ailesinden X·treme Evo üç model olarak piyasaya sürülecek: Dıştan soğutmalı 3 ve 5×Dc, içten soğutmalı 5, 8 ve 12×Dc. Söz konusu ürün grubuna ait DC160’ın yanı sıra içten ve dıştan soğutmalı kademeli DC260 matkap da seri de yer alıyor. 

Universal kullanım için X·treme Evo'nun üç özelliği bulunuyor: Tüm ISO malzeme gruplarına uygun olan matkaplar eğimli giriş ve çıkışlar için de ideal. İş parçası kenarına yakın konumdaki delikler veya bombeli ve konkav yüzeyler gibi çeşitli uygulamalar için de söz konusu seri ideal. Bunun yanı sıra tüm tezgahlarda (Tahrikli takımlarla, eksenel ve radyal (açılı başlık ile), işleme merkezlerinde veya torna tezgahlarında. 

X·treme Evo'nun sunduğu yenilikler arasında komple kaplama (WJ30ET) ve kafa kaplaması (WJ30EU) kaliteler var. Yüksek toklukta ince taneli altyapı ile AlTiN taban katmanı üzerine uygulanan Walter'e özgü çok katmanlı TiSiAlCrN/AlTiN kaplama bir araya geldi. Yüksek kesme değerlerinde yüksek takım ömürleri için aşınmaya karşı son derece dayanıklı kalitelerdir. X-treme Evo’nun sunduğu yenilikler arasında ayrıca dik açılı inceltme ve matkap ucuna yakın konumdaki dördüncü zırh bulunma özelliği de sıralanabilir. Dik inceltme, ilerleme kuvvetini düşürür ve pozisyonlama hassasiyetini artırırken derin konumdaki dördüncü zırh daha hızlı devreye girerek ve matkabın yataklamasını sağlıyor. Özellikle eğimli giriş ve çıkışlarda, iyi sonuç veriyor. X·treme Evo'nun yeni alın geometrisi merkezde talaş için geniş bir alan sağlar ve böylece talaş kaldırmayı özellikle yumuşak malzemelerde iyileştirir.