Türk savunma sanayisinde BMC ve ASELSAN iş birliğiyle geliştirilen Vuran 4x4 Havan Aracı'nın ilk ihracatı Kosova'ya gerçekleştirildi.

YURT DIŞINDA BÜYÜK İLGİ GÖRDÜ

AA muhabirinin edindiği bilgiye göre, Türkiye'nin zırhlı kara aracı üreticilerinden BMC'nin ürettiği Vuran 4x4 Çok Amaçlı Zırhlı Araç bir süredir Türk güvenlik güçlerinin envanterinde görev yapıyor.

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK)'nin ihtiyaçları ve operasyonel becerilerine yönelik girdileri ve geri dönüşleri doğrultusunda aracın farklı konfigürasyonları geliştirilirken, bu çerçevede BMC ve ASELSAN imzasını taşıyan Vuran 4x4 Havan Aracı'nın da güvenlik güçlerinin kullanımına sunulduğu bildirildi.

TSK'nın muharebe deneyimi ve vizyonunun, Türk savunma sanayisinin dinamikleriyle bir araya getirilmesi sonucu Türk mühendisleri tarafından ürüne dönüştürülen araç, TSK referansıyla yurt dışında da ilgiyle karşılandı.

İLK ETAPTA İKİ ADET ÜRETİLECEK

Son dönemde Balkanlar'a yönelik gerçekleştirdiği ihracat başarılarına bir yenisini daha ekleyen zırhlı kara araç üreticisi, söz konusu aracın ilk yurt dışı satışını da Kosova Savunma Bakanlığı ile imzaladığı sözleşme kapsamında yaptı.

İlk aşamada 2 adet üretilerek teslimatı gerçekleştirilecek araçlar, BMC ve ASELSAN ortaklığıyla üretilecek.

ZORLU KOŞULLARDA GÖREV YAPABİLİYOR

"Mehmetçik'in yeni süngüsü" olarak adlandırılan ASELSAN'ın 120 mm havan silah sistemi Alkar'ın kullanıldığı araç, yüksek hareket ve beka kabiliyetiyle zorlu iklim şartlarında ve coğrafi koşullarda görev alabiliyor. (AA)