KAESER Kompresörleri, INNIO Jenbacher gaz motorları ve Elaflex markasının distribütörü olan Topkapı Endüstri, geniş ürün gamı ile endüstrinin en önemli çözüm ortakları arasında yer alıyor. 
Kaliteli çözümleri ile sanayi tesislerine verimlilik sunan markanın hizmet verdiği en önemli üretim sahalarından biri de gıda tesisleri. Üretimin seri olduğu ve hijyenin öne çıktığı gıda tesislerinde verimlilik önem arz ediyor. Topkapı Endüstri, diğer sektörlerde olduğu gibi gıda tesislerine de güvvenli çözümler sunuyor. 

GIDA TESİSLERİNDE VERİMLİLİĞİ ARTIRIYOR

Sektöre göre kullanılması gereken hava kalitesinin değiştiğini belirten Topkapı Endüstri Basınçlı Hava Sistemleri Bölüm Müdürü Barış Aktaş, tekstil sektöründe hassasiyet gösterilen şartlandırma kriterleri farklı iken gıda sektöründe daha farklı olduğunu vurguluyor. Aktaş, “Gıda tesislerinde kullanılacağınız basınçlı hava ürün ile temas halindeyse, ürün kalitesinin bozulmaması, bakteri vs. oluşmaması için çeşitli filtrasyonlar kullanarak hava içerisindeki yağ, nem, su gibi partiküllerin belirli seviyelere kadar arındırılması gerekir. Bu tür tesislerde genellikle yağsız hava üreten vidalı kompresörler de tercih edilmekte.” diyor.

1985 yılında İstanbul’da birkaç markanın distribütörü olarak faaliyet göstermeye başlayan Topkapı Endüstri, her geçen gün istikrarlı bir şekilde büyüyerek ve bugün üç ana iş kolunda 80 çalışanı, bölge ofisleri, bayileri ve sanayinin tüm kollarında faaliyet gösteren binlerce kullanıcısı ile büyük bir aile olarak çalışmalarını sürdürüyor. Avusturya’dan INNIO Jenbacher Gaz Motorları ithal eden marka, doğalgaz, biyogaz ve çöp gazından elektrik enerjisi üreten santraller kuruyor. Alman Elaflex şirketinin içinden sıvı akışkan (akaryakıt, lpg, doğal gaz, kimyasal sıvılar, su-atık su vb.) geçen hortumlar, bağlantı ekipmanları, kauçuk kompansatörler, akaryakıt istasyonu ekipmanları ile birlikte özellikle havacılık sektörünün vaz geçilmezi olan uçak ikmal hortumlarının hizmetini de veren marka; basınçlı hava sektöründe ise konusunda teknoloji öncüsü olan pazarda verimlilik, ömür ve kalite denilince akla en başta gelen markalardan Alman Kaeser Kompresörleri’nin ürünleri ile hedef kitlesine hizmet veriyor.