Gürsan Alüminyum Genel Müdür Yardımcısı Haluk Demir, Tezmaksan'ın Kapasitematik ürünü sayesinde üretimlerinde verimliliği yüzde 30 artırdıklarını ifade etti.

Tezmaksan ile iş birliklerinin 2018 yılında başladığını ve o yıldan itibaren Kapasitematik kullanmaya başladıklarını dile getiren Demir, öncesinde verimliliklerini manuel olarak veri girerek takip ettiklerini belirtti.

Ürünü, bütün makinaların verilerini aynı ekranda görebilme ve raporlayabilme özelliğ dolayısıla tercih ettiklerini, üretimlerinde verimliliği en az yüzde 25-30 artırdığına dikkat çekti.

"ÇALIŞANLARIMIZIN TAKİBİNİ KOLAYLAŞTIRDI"

Demir, makinalarda bağlı iş parçasının takıp sökme ve işlem sürelerini tablo olarak gördükleri için bu sürelerin optimizasyon gerekliliğini fark ettiklerini belirtti.

Ürün sayesinde makinalarına operatör atamaları yaparak, çalışanlarının boşta geçirdiği süreleri ve performanslarını izleyebildiklerini aktaran Demir, "İşimiz gereği sıklıkla parça ve ayar değiştirmek mecburiyetinde kalıyoruz. Sayılar az ve parçalar çeşitli olduğu için, karşımıza takip edilmesi gerek birçok veri çıkıyor. İşte Kapasitematik de bu noktada bize yarar sağladı." dedi.

Demir böylece, makinanın takip edilmediği döneme göre yüzde 30 daha verimli çalışmasını sağladıklarını da sözlerine ekledi.