OEM denince bazılarının aklına markasız ve kalitesiz ürünlerin geldiğini hatırlatan Uzay Makina Yönetim Kurulu Başkanı Nurhan Elbe bu konuda şu bilgileri veriyor: “Aslında OEM; Original Equipment Manufacturer yani orijinal ürün üreticisi anlamına geliyor. Uzay Makina olarak, Türkiye’de, pnömatik alanında dünya markası ürünlerin dağıtıcısı veya ithalatçısıyız. Yeni yılda OEM kanalına odaklanarak hem temsilcisi olduğumuz markaları hem de pazardaki etkinliğimizi artıracağız. 2019 yılında yeni sürprizlerimiz de olacak.”

SANAYİNİN KALBİNDE PNÖMATİK VAR

Pnömatik sistemlerin temelini basınçlı havanın oluşturduğunu belirten Elbe “Tüm endüstrilerin kalbinde pnömatik var.” dedikten sonra şöyle konuştu: “Endüstride pnömatik sistemlere ‘makinanın eli, ayağı’ gözüyle bakılıyor. Günümüzde pnömatik sistemler her fabrika ve makinada kullanılıyor. Kullanımı kolay olduğu gibi, endüstrilere zaman ve maliyet konularında olumlu katkılar yapıyor. Yapılan araştırmalara göre Türkiye, yıllık 15 milyon dolarlık iş hacmiyle bu alanın dünya listesin de 23’ncü sırada bulunuyor. BCC Research tarafından hazırlanan rapora göre dünyada 82,5 milyar dolar seviyesinde olan pnömatik ekipman pazarı 2022 yılında 114 milyar dolar seviyesine ulaşacak.” 

YAKINDA SHORT STROKE SİLİNDİRLERİMİZ DE MAKİNALARDAKİ YERİNİ ALACAK

   

“Pnömatik pazarın ciddi büyüme potansiyeli var.” diyen Nurhan Elbe açıklamalarını şöyle sürdürdü: “Pnömatikte iş hacmi sürekli artıyor. Türkiye’de sanayi kabuk değiştiriyor. Sanayimiz hızla ‘ucuzcu’ olmaktan çıkıp, daha ‘nitelikli’ olmaya doğru gidiyor. Bu gelişmeler pnömatiğin yıldızının, önümüzdeki yıllarda da parlayacağına işaret ediyor. Uzay Makina olarak yıllar önce pnömatik makina üreticileri ve kullanıcıları için tedarikçi olarak yola çıktık. İthal ettiğimiz mamulleri sonradan fiyatlarda da uygunluk sağlamak amaçlı imal etmeye başladık. Aignep firmasının X serisi silindirlerini Türkiye’de pazara sunduk. Bununla yetinmeyip yeni yapılanmaya giderek, satış ve imalatı birbirinden ayırdık. Gelen talep ve müşteri ihtiyaçları doğrultusunda, kitlerini ithal ettiğimiz silindirin ara ölçülerini ELBE markasıyla üretmeye başladık. Talepler yoğunlaşınca piyasaya ELBE markasıyla verdiğimiz kalem silindir üretimini hızlandırdık. 2018’de C95 silindirlerin imalatına da başladık. Yakında short stroke silindirlerimiz de makinalardaki yerini alacak. 2019’da hizmet verdiğimiz tüm alanlarda büyüme hedeflerimiz var. Büyüme stratejimizi de şubeler açmak yerine, OEM kanalları ve bayiliklere ağırlık vermek üstüne inşa edeceğiz.”