Akıllı fabrikalarda Makina-Operatör iş birliği için makina ve operatörün aynı dili konuşabiliyor olmaları gerekir. Ortak bir dil oluşturma noktasında Ar-Ge’yi DNA’sını kodlayan Tezmaksan’ın Ar-Ge ekibi tarafından geliştirilen yazılım programı Kapasitematik, işletme sahiplerinin internet olan her ortamdan makinalarını takip edebilmelerine olanak tanıyor. 

Türkiye’nin uluslararası piyasada rekabet gücünü hem koruması hem de birkaç adım öne geçmesi için Endüstri 4.0 ve otomasyon sistemleri önem arz ediyor.

Aynı zamanda otomasyon, yapay zeka, veri analizleri ile üretim tesislerinde, yönetim, ölçüm, takip tasarım ve müşteri ilişkileri yöntemlerini de etkin kullanabilmek gerekiyor. Bu geçişte de insanı gücünü yok saydığı düşünülen otomasyon sistemlerinin, bilinenin aksine insan ve makinaların birlikte çalışma prensibine dayalı çalışabilmesi verimliliği getiriyor.

SANAYİCİYİ ENDÜSTRİ 4.0'A HAZIRLIYOR

Bu gerçekten yola çıkan ve Ar-Ge’yi DNA’sını kodlayan Tezmaksan, müşterilerin verimlilikleri üzerine geliştirdiği yeni nesil çözümleriyle sanayinin işini kolaylaştırmak için çalışmalarını sürdürüyor. Bu kapsamda Türkiye sanayisini Endüstri 4,0 rekabetine hazırlamak için “Kapasitematik” adlı üretim takip yazılımını geliştiren firma, makinaları ve operatörleri 7/24 konuşturuyor. 

“Kapasitematik ile üretiminiz düşmesin, 7/24 fabrikanız ile konuşun” mottosu ile imalat sanayisinin hizmetine sunulan yeni veri analiz programının yararları şöyle: 

•    İşletme verimliliğini arttırır. 
•    Yeni iş ve pazar olanakları sağlar.
•    Otomasyon sayesinde süreçlerden sapmadan, daha dar tolerans limitleri ile çalışma olanağı sunar.
•    Arızaların önceden anlaşılması ve vaktinde tedbir alınmasına olanak tanır.  (Kestirimci Bakım)
•    Ürünün kavramdan-pazara geçen süresini kısaltır.
•    Tesislerden daha yüksek verim alınması ile kapasiteye yatırım gerekliliğini azaltır.
•    İş kazalarının azaltılmasına imkan verir.