Yüzey işleme sektöründe paydaşların bir araya gelmesi amacıyla 28 Ocak 2020 tarihinde kurulan Tüm Yüzey İşlemler Derneği (TÜYİDER), kuruluşunun birinci yılını kutluyor.

Derneğin kuruluş yıldönümü ilgili bir yazı kaleme alan TÜYİDER Bilim ve Danışma Kurulu Üyesi Doç. Dr. Ekrem Altuncu, hem geçen bir yılı değerlendirdi hem de yapılan çalışmaları özetledi.

“OTOMOTİVDEN HAVACILIĞA, MOBİLYADAN SAVUNMAYA…”

Doç. Dr. Altuncu kaleme aldığı yazısında, pandeminin etkisiyle değişken, zorlayıcı ve belirsiz koşullar altındaki 2020 yılının, tüm dünya için yeni süreçlere ve kurallara uyum sağlamayla geçtiğini, sağlık, çevre ve kaynakların verimli kullanımının öne çıktığını belirtti.

Türkiye’de 70 yılı aşkın bir geçmişe sahip olan, endüstride birçok noktada en hızlı çözüm üretme becerisi bulunan yüzey işlemler sektörünün farklı sektörlere hizmet verdiğini kaydeden Doç. Dr. Altuncu, TÜYİDER’in sektör paydaşlarının bir araya gelmesiyle 28 Ocak’ta heyecan ve coşkuyla kurulduğunu ifade etti.

“SEKTÖREL ÇEKİM MERKEZİ OLUŞMASINDA ETKİLİ OLDU”

Derneğin kuruluşundan itibaren yaptığı faaliyetlere değinen Doç. Dr. Altuncu, bu çalışmaları şöyle sıraladı:

“Akademi ile sanayiyi bir araya getiren TÜYİDER Bilim Danışma Kurulu’nun oluşumunu takiben TÜYİDERGİ çalışmaları, Yüzey Akademisi projesi girişimleri ile birçok araştırma merkezi, sektörel dernek ve meslek odaları ile iş birliği çalışmaları başlatılmıştır. Konusunda uzman sektör danışmanları, akademisyenler ile yapmış olduğu düzenli webinarlar, tüm Türkiye’de ve sektörde kısa sürede yoğun ilgi odağı olmuş; üye sayısının hızla artmasında ve sektörel bir çekim merkezinin oluşmasında etkili olmuştur. Bu heyecanın uzun yıllar yaşanması, sürdürülebilir bir yönetim ve iş modeli ile kendisini sürekli geliştiren, yenileyen bir dernek anlayışı ile paydaşlarının ortak çıkarlarını gözeten, çevre bilinci yüksek ve uluslararası etik standartlarda hizmet veren bir derneğin ülkemize hayırlı olmasını dilerim.”

Tüm dernek üyelerinin yıl dönümünü tebrik eden ve emeği geçenlere teşekkür eden Doç. Dr. Altuncu yazısını, derneğin faaliyetlerinin uzun vadeli ve sürdürülebilir olmasını dileyerek tamamladı.