Tüm Yüzey İşlemler Derneği (TÜYİDER)'nin organize ettiği Yüzey Akademisi Etkinlikleri’nin ikinci Borçelik Teknik Akademi iş birliğiyle Bursa'da gerçekleştirildi.

İstanbul'un ardından Bursalı sanayicileri bir araya getiren etkinlik, tüm metal imalatçıları için oldukça önemli ve kritik bir gündem oluşturan korozyonun, tekno-ekonomik etkilerinin gündeme alınmasını, sektörün bu konuda ihtiyaçlarına çözüm aranmasını, korozyon ve korozyondan korunmada yüzey işlemlerinin rolünü odağına aldı.

YÜZEY İŞLEM VE KAPLAMADA YENİ YÖNTEMLER KONUŞULDU

KALDER Bursa şubesinde düzenlenen seminerde, korozyonun, üretimde ve üründe çevresel ve tekno-ekonomik etkilerinin değerlendirildiği, yüzey işlem ve kaplama teknolojilerinde beklentiler doğrultusunda yeni yöntemler ele alındı.

Seminerin açılış konuşmalarını, TÜYİDER Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Doğangün ve Borçelik Ar-Ge, Dijital Dönüşüm, Bilgi Teknolojileri ve Yönetim Sistemleri İcra Kurulu Üyesi Baran Burat gerçekleştirdi. 

ÇAKIR VE ÜRGEN TECRÜBELERİNİ, ÖRNEKLERLE AKTARDI

Yüzey Akademisi BDK Üyesi Doç.Dr. Ekrem Altuncu’nun moderatörlüğünde beş oturuma yayılan seminer, korozyon konusu başta olmak üzere sektöre uzun yıllar emek veren akademisyenler Prof. Dr. Ali Fuat Çakır ve Prof. Dr. Mustafa Ürgen’e de ev sahipliği yaptı.

POLAT MAKİNA’DAN 1 MİLYON EURO’YU AŞKIN YATIRIM POLAT MAKİNA’DAN 1 MİLYON EURO’YU AŞKIN YATIRIM

Çakır ve Ürgen sırasıyla “Korozyonun İşletmelerde Tekno-Ekonomik Önemi” ve “Korozyondan Korunma Yöntemleri ve Yüzey İşlem Çözümleri” başlıklı konuşmalar gerçekleştirdi. İkili uzun yıllara dayanan deneyimlerini, örnekler eşliğinde katılımcılarla paylaştı.

Borçelik Arge Merkezi Direktörü Celal Seyalıoğlu ise gerçekleştirdiği sunumda, Borçelik’te karşılaşılan gerçek olaylarla birlikte bunlara karşı geliştirilen uygulamaları anlattı.

ÖĞLEDEN SONRAKİ OTURUMLARDA NELER KONUŞULDU?

Öğleden sonraki oturumlarda ise Hillebrand Chemicals Türkiye Genel Müdürü İzzet Aydın, konuşmasında galvanoteknik çinko kaplama türleri ve kaplama seçiminin önemine vurgu yaptı.

Son oturum kapsamında da Metaltek Laboratuvarları Direktörü Tuncay Katırcı, korozyon test ve standartları konusunu detaylı bir şekilde ele aldı.