TürkTraktör'ün global kredi derecelendirme kuruluşu JCR Eurasia Rating tarafından uzun süreli ulusal notu en yüksek düzeyde puanlanarak AAA (Trk) olarak belirlendi.

SERMAYE GÜCÜNÜ BİR KEZ DAHA KANITLADI

Yapılan açıklama doğrultusunda, puanlamayla birlikte TürkTraktör'ün, sermaye gücünü bir kez daha kanıtlanmış oldu.

JCR Eurasia Rating tarafından firmanın kısa vadeli ulusal notu "A-1+ (Trk)", uzun süreli yabancı ve yerli para cinsinden global notu "BB" olarak belirlendi. Kısa vadeli yabancı ve yerli para cinsinden global notu "B", görünümleri ise stabil olarak değerlendirildi.

BEYAZ EŞYA ÜRETİCİLERİNE MİLLİ ÇİP BEYAZ EŞYA ÜRETİCİLERİNE MİLLİ ÇİP

"YÜKSEK SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK YAKLAŞIMIMIZIN GÖSTERGESİ"

Açıklamada görüşlerine yer verilen TürkTraktör Mali İşler Genel Müdür Yardımcısı Federico Pamfili, gerek üretim gerekse ihracat adetlerinde rekorlarla geride bıraktıkları 2021'in firma açısında son derece başarılı bir sene olduğunu vurguladı.

Federico Pamfili, global kredi derecelendirme kuruluşunun verdiği uzun vadeli ulusal ölçekteki en yüksek seviye olan AAA (Trk) notunun yıllardır uyguladıkları kuvvetli kurumsal yönetim uygulamalarının, sağlam finansal yönetimin ve yüksek sürdürülebilirlik yaklaşımlarının bir göstergesi olduğunu dile getirdi.

"HİSSEDARLARIMIZA SAĞLADIĞIMIZ KATKIYI YÜKSELTTİK"

Pamfili, "TürkTraktör olarak, üstün nakit yaratma kapasitemiz ile tüm finansal kaldıraçlarımızı verimli yöneterek ve işimizi hem yurt içinde hem de yurt dışında büyüterek hissedarlarımıza sağladığımız katkıyı maksimize ettik. Açıklamaktan memnun olduğum bu önemli başarıda emeği geçenlere yürekten teşekkürler." ifadeleri kullanıldı. (AA)