Türk otomotiv sanayinin önemli paydaşlarından Toyota Otomotiv Sanayi Türkiye, Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) tarafından “Türkiye’nin İkinci Büyük İhracatçısı” olarak ödüllendirildi. Firmayı bir kez daha "İhracat Şampiyonları" arasına yazdıran faktör, 2021'de gerçekleştirdiği 3,8 milyar dolarlık ihracat başarısı oldu.

188 BİN ARACIN 150 ÜLKEYE İHRACATINI GERÇEKLEŞTİRDİ

Şirket, "Türkiye’nin ilk 1000 ihracatçı" araştırması doğrultusunda ikinci sırada yer aldı. Böylece her sene en fazla ihracat gerçekleştiren firmaların başarılarının ödüllendirildiği "İhracat Şampiyonları" töreninde adını yeniden yazdırdı.  

Firma, Sakarya’daki üretim tesisinde toplam 230 bin araç üretti ve söz konusu araçların 188 binini dünyanın 150 ülkesine ihraç etti.

"ODAĞIMIZ SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK, HEDEFİMİZİ ÜLKEMİZE HİZMET"

Ödül töreninde Toyota Otomotiv Sanayi Türkiye adına ödülü alan CEO Erdoğan Şahin, duygu ve düşüncelerini dile geitrdi. Türkiye'nin en büyük ikinci ihracatçısı unvanını kazanmanın gururunu yaşadıklarını belirten Şahin, stratejik hedefleri çerçevesinde geçtiğimiz yıl da Türkiye ekonomisine katma değer sağladıklarını dile getirdi.

POLAT MAKİNA’DAN 1 MİLYON EURO’YU AŞKIN YATIRIM POLAT MAKİNA’DAN 1 MİLYON EURO’YU AŞKIN YATIRIM

Geçen senenin kendileri açısından özel ve anlam taşıyan bir sene olduğunu kaydeden Şahin, "3 milyonuncu aracımızı banttan indirerek önemli bir başarıya imza attık. Bu araçların ihracatından ülkemize 3,8 milyar dolar gelir kazandırdık. Türkiye ekonomisine değer katmanın gururunu, çevreyle dost bir üretim ve çevreyle dost otomobiller üretmenin mutluluğunu yaşıyoruz." dedi.

CEO Şahin, odaklarına sürdürülebilirliği, hedeflerine ise Türkiye'ye hizmeti alarak, benzer tutkuyla çalışmaya ve ihracat başarılarını artırmayı sürdüreceklerini ifade etti.