"Yeniliğe Yolculuk" hedefinin çekirdeği olan Togg'un Gemlik Tesisi'nde, inşaatın başlamasından bu yana geçen iki yılda planlar doğrultusunda deneme üretimi için geri sayım başladı.

SON ÇEYREKTE SERİ ÜRETİME HAZIR OLACAK

Gövde, boya ve montaj istasyonlarındaki parçalı provaların başarılı bir şekilde gerçekleştirildiği tesiste, deneme üretimi hazırlıkları hızla devam ediyor.

5 gr/m2’den az “uçucu organik bileşen” salımı ile Türkiye’deki yasal sınırın 9’da 1’i, Avrupa’daki yasal sınırın ise 7’de 1’i bir değerle Avrupa’nın en temizi olan boyahanede, ilk C-SUV gövdesinin boyası atıldı ve aynı gövdenin parça montajı, montaj tesisinde başarıyla tamamlandı.

Yılın son çeyreği itibarıyla seri üretime hazır hale gelecek tesiste, Ar-Ge Merkezi, Stil Tasarım Merkezi, Prototip Geliştirme ve Test Merkezi, Strateji ve Yönetim Merkezi ile Kullanıcı Deneyim Parkı birimleri de yer alacak.

2023'TE C-SUV PAZARA ÇIKACAK

Togg’da, Avrupa normlarında teknik yeterlilik (sertifikasyon) testlerinin tamamlanmasını takiben 2023'ün ilk çeyreğinin sonunda C segmentindeki doğuştan elektrikli SUV pazara çıkacak.

C-SUV modelinin peşinden C segmentindeki Sedan ve Hatchback modelleri üretim sırasına girecek. Takip eden yıllarda B-SUV ve C-MPV’nin de aileye katılmasıyla, aynı DNA’yı taşıyan ve 5 modelden oluşan ürün gamı tamamlanacak.

Togg, 2030’a kadar tek bir platformdan 5 farklı model üretimiyle toplam 1 milyon adet araç üretmeyi planlıyor.

YENİ ÜRETİM TESİSİYLE KAPASİTESİ YÜZDE 100 ARTACAK YENİ ÜRETİM TESİSİYLE KAPASİTESİ YÜZDE 100 ARTACAK