Fikri ve sınai mülkiyeti yüzde 100 Türkiye’ye ait küresel bir marka ortaya çıkarmak ve Türk mobilite ekosisteminin çekirdeğini oluşturmak hedefiyle yola çıkan Togg, Gemlik tesisindeki boyahane kurulumunu tamamlayarak provalara başladı.

GNC MAKİNA 2024 YILINDA HEDEF BÜYÜTTÜ GNC MAKİNA 2024 YILINDA HEDEF BÜYÜTTÜ

BİR SONRAKİ AŞAMA BOYALI DENEME OLACAK

Seri üretime adım adım yaklaşan firmanın 5 gr/m2’den az “uçucu organik bileşen” salımı ile Türkiye’deki yasal sınırın 9’da 1’i, Avrupa’daki yasal sınırın ise 7’de 1’i bir değerle Avrupa’nın en temizi olan boyahanede boyasız denemelere başladığı bildirildi.

Renk denemeleri öncesi son kontrollerini tamamlayan ekipler, ilk C-SUV gövdesinde boyasız provalarını yaptı. Tesisteki boyahanede bir sonraki aşamada ise, ilk boyalı deneme gerçekleştirilecek.

SUV 2023 İLK ÇEYREKTE PAZARA SUNULACAK

Togg, "sıfır emisyonlu bir teknoloji" ve "doğuştan elektrikli" bir araç için çıktığı yolda, bu yılın son çeyreğinde seri üretime hazır hale getirilmesi planlanıyor. Homologasyon testlerinin tamamlanması sonrasında 2023'ün ilk çeyreğinin sonunda C segmentindeki ilk araç olan SUV piyasaya sürülecek.

Akabinde benze şekilde, C segmentinde yer alan Sedan ve Hatchback modellerinin üretimine başlanacak. Takip eden senelerde B-SUV ve C-MPV’nin de aileye katılmasıyla birlikte aynı DNA’yı taşıyan ve 5 modelden oluşan ürün gamı tamamlanacak.

HEDEF: 2030'A KADAR 1 MİLYON ARAÇ ÜRETMEK

Şirket, 2030 yılına kadar tek bir platformdan 5 ayrı model üretimiyle toplamda 1 milyon adet araç üretimi gerçekleştirmeyi planlıyor.