Takım Tezgahları Sanayici ve İşadamları Derneği (TİAD)'nin, 2000 yılından beri üyesi olduğu Avrupa Takım Tezgahları, Takım ve Aksesuarları Ticari Birliği (CELIMO)’ya, ikinci kez başkanlık yapacağı açıklandı.

Dernekten yapılan açıklamada, TİAD'ın Eski Başkanlarından Dr. Mühendis Erdal Gamsız'ın, CELIMO’da hem TİAD’ı hem Türkiye Takım Tezgahları sektörünü temsil edeceği ifade edildi.

İKİNCİ TÜRK BAŞKAN OLDU

TİAD, ilk kez 2006-2008 yılları arasında CELIMO Başkanlığını yürütmüştü.

CELIMO'ya başkanlık edecek Dr. Müh. Erdal Gamsız, böylece TİAD Eski Başkanı Cüneyt Okçu'nun ardından Birliğe başkanlık yapacak ikinci Türk başkan oldu.

TİAD’ın ikinci kez CELIMO Başkanlığı’nı üstlendiği dönem, geçtiğimiz günlerde Kovid-19 pandemisi nedeniyle online ortamda gerçekleştirilen devir teslimle başladı.

DR. MÜH. ERDAL GAMSIZ KİMDİR?

Lüleburgaz'da 1966 yılında dünyaya gelen Dr. Mühendis Erdal Gamsız, Edirne Teknik Lisesi Makine Bölümü'nden mezun oldu.

Ardından İTÜ Makine Meslek Yüksekokulunda okuyan ve sonrasında İTÜ Makine Mühendisliği’nde öğrenim gören Dr. Müh. Gamsız, aynı okulda yüksek lisansını ve doktorasını tamamladı.

Kendi şirketi Ses3000’i 1994 yılında kurarak, CNC Takım Tezgahları ve Bilgisayar Sistemleri (CAD/CAM) alanında satış, eğitim ve servis hizmetleri sunmaya başlayan Dr. Müh. Gamsız, 2011-2015 yılları arasında TİAD’ın 17 ve 18. Dönem Yönetim Kurulu Başkanlığı’nı icra etti.