Endüstri 4.0 teknolojisinin geldiği noktayı gerçekleştirdiği sunumla izleyicilerine renkli dakikalar yaşatan Tezmaksan, ‘5 Eksen Metal İşleme Teknolojisi kullanarak’ ünlü sanatçı Mehmet Erdem’i modelledi. 3D tarama yöntemi ile tamamen birebir ölçüleri alınan Mehmet Erdem’in büstü ziyaretçilerin beğenisine sunuldu.

“HAYATIMIZIN BİRÇOK NOKTASINDA BU TEKNOLOJİYİ GÖRECEĞİZ

Tezmaksan Makina Yönetim Kurulu Üyesi ve Genel Müdürü Hakan Aydoğdu şov esnasında şunları söyledi: “Nesnelerin interneti olarak anılan Endüstri 4.0, hayatımıza birçok yeniliği de beraberinde getirdi. ‘5 Eksen Metal İşleme Teknolojisi’ de bunların başında geliyor. Hassas, kusursuz ve modern üretime olanak sağlayan bu teknoloji, bize her alanda hız ve hassasiyet kazandıracak. Yalnızca sanayide değil, hayatımızın birçok noktasında bu teknolojiyi göreceğiz. Bu nedenle hem geleceğe ışık tutmak hem de bu teknolojinin varlığını kamuoyuna duyurmak adına bir iş birliğine gittik. 5 Eksen metal işleme teknolojisi ile ünlü sanatçı Mehmet Erdem’in çelikten büstünü çıkardık. 3D tarama yöntemi ile Mehmet Erdem’in tamamen birebir ölçülerini aldık ve modellemesini yaptıktan sonra CAM programı ile Tezmaksan Makina ürün yelpazesinde yer alan Frontier LU 800 5 eksen işleme merkezinde işledik.” dedi.

“HEPİMİZ AYNI GEMİDEYİZ”

Sektör ile ilgili de konuşan Aydoğdu “Enin de sonunda kriz bitecek ve işler yoluna girecek. İşte bu fuar umutların tükendiği yerde yeni bir umut olarak çarklarım tekrar çalışmasına hizmet edecektir. Sektörü bir araya getirip krizden çıkış noktalarını birlikte çözeceğiz. Hepimiz aynı gemideyiz. Bu ülke hepimizin. Umudu kaybetmek yok.” dedi.

“İLGİNÇ BİR DENEYİM OLDU”

‘5 eksen metal işleme teknolojisi’ ile kendi büstünün yapılması konusunu değerlendiren Mehmet Erdem “İlk etapta bana ilginç geldi. Teknolojinin geldiği bu noktanın gözler önüne serilmesinin sektör adına faydalı olacağını düşündüm. Çelikten bir heykelim daha önce yapılmamıştı. İlk ve en ilginç deneyimim oldu.” açıklaması yaptı.