Tezmaksan Genel Müdürü Hakan Aydoğdu, imalat sanayisinde üretimin durmaması adına önleyici bakım ve kestirimci bakımın önemine dikkat çekti, yılda ortalama 10 bin makinaya müdahale edebildilerini belirtti.

"500 BİN TL'YE VARABİLİYOR" 

Makinalarda yoğun olarak görülen arızalara ilişkin bilgiler paylaşan Aydoğdu, sıklıkla karşı karşıya kalınan arızaların; bakımsızlık kaynaklı rulman, sensör, kablo, sviç, vidalı mil, kayış gibi sarf malzeme ve parçalardan kaynakladığını dile getirdi.

Zamanın tespit yapılarak planlı olarak değiştirilemeyen parçaların beklenmeyen duruşlara sebebiyet verdiğinin altını çizen Aydoğdu, "Bu tip arızaların yanında kullanıcı kaynaklı çarpmalar ile oluşan hasarlar da fazlaca meydana geliyor.  Arıza maliyetleri ise 400-500 TL gibi rakamlardan başlıyor, değişen parçaların maliyetine göre 500 bin TL gibi rakamlara ulaşabiliyor. Öte yandan müşterilerimizin imzaladıkları termin anlaşmaları kaynaklı cezalar ve imalat kayıpları da bu rakamları etkiliyor" diye konuştu.

"PLANLI DURUŞLAR İLE ÖNLENEBİLİR"

Aydoğdu, dış etkenler ya da kullanıcı kaynaklı arızaların dışındaki, ölçülüp izlenebilen parametrelere bağlı sorunların arıza olmadan önce engellenebileceğine dikkat çekerek bu kapsamda planlı duruşlardaki kestirimci ve periyodik bakım süreçlerinin önemini dile getirdi.

Aydoğdu, “Yaşanan arızaları ani oluşan çarpma, kısa devre ve kronikleşen ses, titreşim gibi arızalar olarak gruplandırabiliriz. Makinalar ses ve titreşim kaynaklı, ölçülen ve gözlemlenen arızalar öncesinde elle tutulur sinyaller verir. Kestirimci ve periyodik bakım süreçlerinde bu tip problemler tespit edilerek planlı duruşlar vasıtasıyla giderilebilir.”

"ARIZALARI TAHMİN EDEREK DURUŞ SÜRELERİNİ KISALTIYORUZ"

Arızaları önceden bildiren sistemlerin tümünü kestirimci bakım ekipmanları olarak adlandırdıklarını kaydeden Aydoğdu, ölçüm ve analiz yapabilme teknolojilerine sahip olan ekipmanların faydalarını anlattı.

Aydoğdu, 1, 3 ya da 6 aylık dönemlerle yapılan ölçümler ile ses ve titreşim trendlerini izleyerek arızaların tahmin edilebildiğini ve böylece duruş sürelerinin kısalabildiğini söyleyerek “Bu ölçüm faaliyetlerinin yanı sıra 6 ayda bir ağır periyodik bakım yaptırılması da gerekiyor. Ortalama bir işleme merkezi için 150 bin TL gibi rakamlara ulaşabilen revizyon maliyetlerinin yanında bu faaliyetler için harcanacak 5 bin-6 bin TL bandındaki miktarlar gayet makul olabilir." ifadelerin kullandı.

Firmalarının sahada ve merkezlerinde hizmet sunan 68 kişilik ekibiyle birlikte, 1 yıllık periyotta ortalama 9 bin 500-10 bin arasında makinaya müdahale edebildiğini vurguladı.

"SÜRDÜRÜLEBİLİRLİĞE KATKI SAĞLIYOR"

Üretimin durmaması adına önleyici bakımın altını da çizen Aydoğdu, "Tüm bu uygulamalar, kullanılan makinaların ekonomik ömürlerini ve hizmet ettikleri süre içerisinde ürettikleri parçaların kalitesini doğrudan etkiliyor. Önleyici bakım, makina ömrüne yaptığı katkı sayesinde tüketim hızını düşürerek kaynakların daha uzun vadeli değerlendirilmesini sağlıyor. Bu da sürdürülebilirliğe önemli katkılarda bulunulmasına imkan veriyor" diyerek sözlerini noktaladı.