Tezmaksan, sürdürülebilir verimliliği sağlayan sistemleriyle döngüsel ekonomiye katkı sağlarken, geleceğe yönelik attığı adımlarında karbon ayak izini azaltıyor.

KARBON AYAK İZİNİ MİNİMİZE EDİYOR

Sürdürülebilir üretimi destekleyen çözümlerle takım tezgahları sektörüne yenilikçi çözümler sunan Tezmaksan’ın CNC Makine Analiz Platformu Kapasitematik, imalatçıların gerçek zamanlı veriler ile performansını izlemesine ve makinalarının ömrünü uzatmasına imkan veriyor. Genel ekipman verimliliğinin sadece bir yılın ardından ortalama yüzde 34’ten yüzde 51’e yükselten Kapasitematik, üretim sahasındaki enerji verimliliğinin yönetimine de katkı sağlıyor.

YENİ ÜRETİM TESİSİYLE KAPASİTESİ YÜZDE 100 ARTACAK YENİ ÜRETİM TESİSİYLE KAPASİTESİ YÜZDE 100 ARTACAK

Robotlu otomasyon sistemi olan ve "yerli üretim belgesi"ne sahip Cubebox, makina beslemesinde operatör ihtiyacını minimum düzeye indirirken, duruş olmadan çalışabilir bir sistem yaratıyor. Böylece gece vardiyalarında yüzde 50 verim elde ediliyor.

Talaşlı imalat sektörünün tüm ihtiyaçlarını karşılayan Türkiye’nin ilk ve tek B2B CNC dijital platformu olan parkurda.com ise her firmanın ayrı ayrı çalışarak pazarlama ve satış operasyonlarında yarattıkları karbon ayak izini minimize ediyor. Bunun yanında işlem maliyetlerini azaltarak hizmet sürecini kısaltıyor. 

SÜRDÜRÜLEBİLİR MİMARİYLE İNŞA EDİLİYOR, GÜNEŞ PANELLERİ OLACAK

Sivas Nuri Demirağ OSB’de 15 milyon avro yatırımla kuracağı fabrikasının temelini geçtiğimiz ay atan şirket, ekolojik dengeyi koruma stratejisini fabrika inşasında da sürdürüyor.

Ekosistem ve türlerin korunması adına çevresel risklerin azaltılacağı adımlar atılırken, fabrika inşası yenilenebilir enerji kaynaklarının kullanımı maksimum seviyede olacak bir biçimde kurgulanıyor. Yeni fabrika, global sürdürülebilirlik yol haritası çerçevesinde belirlenen karbon emisyon hedefleri doğrultusunda sürdürülebilir bir mimariyle inşa ediliyor. Fabrikanın çatısına güneş enerjisi panelleri yerleştirilecek.

MAKFED MAKİNE ZİRVESİ'NİN SPONSORLARINDAN OLDU

Tezmaksan ayrıca, bu yıl 16 Haziran 2022 tarihinde ikinci kez gerçekleştirilecek MAKFED Makine Zirvesi’nin de sponsorları arasında yer alıyor.

Yeşil makinalarla yeşil bir dünyayı mümkün kılacak "Vizyon 2030" projeksiyonunu destekleyen firma, makina imalat sektörünün öncelikleri ve gelecek vizyonunun ele alınacağı zirvedeki sponsorluğuyla sürdürülebilirlikteki 360 derece bakış açısını bir kez daha ortaya koyuyor ve gelecek stratejilerini bu doğrultuda belirliyor.