Sosyal medya hesabından bir açıklama yapan Tesla’nın kurucusu ve patronu Elon Musk, Model 3'ün üretiminin Çin’de sürdürülmesinin planlandığını ifade etti.

YENİ BİR GİGA TESİS Mİ GELİYOR?

Markanın amaçlarından biri de Çin'de gelecek yıllarda daha yüksek üretim hacmine ulaşmak olduğu bildirildi. Söz konusu niyet beyanları aslında Şanghay şehri yetkilileri ile bir giga-tesisin inşa çalışmalarının başlatılması şeklinde somutluk kazanmıştı.  

Bu en yeni nesil altyapı, kentin en bilinen üretim bölgesi Lingang'da yer alan 865 bin metrekarelik bir alanda konumlanıyor.

Yerleşim tesisi sayesinde Tesla, 2021'in ilk üç aylık döneminde rekor sayıda araç teslimatı gerçekleştirmişti. Bu, markanın küresel çapta satışlarının yüzde 30 kadarının Çin'de yapıldığını gösteriyordu. Çin, markanın ilk çıkış yeri olan ABD'nin ardından dünyadaki ikinci pazarı konumunda yer alıyor.

DAHA İDDİALI PROJELERİ HEDEFLİYOR

Model S ve X'ten daha pahalı ve daha kompakt olan Model 3, Çin piyasasında rekor satışlara ulaşma imkanı veren model olarak da öne çıkıyor. Zaten markanın kitle üreticisi durumuna gelmek adına da söz konusu modele güvendiği belirtiliyor.

Bu doğrultuda şirket, fabrikasının yılda yarım milyondan fazla elektrikli araç üretim kapasitesine ulaşacağını ve hatta daha iddialı projeler hedefiyle çalışmalara yoğunlaşacağını bildiriyor.

SANAYİNİN KOLEKTİF GÜCÜ "MAKİNA HANGAR" AÇILDI SANAYİNİN KOLEKTİF GÜCÜ "MAKİNA HANGAR" AÇILDI