Otomotiv endüstrisinde devrim yaratacak bir yenilik için kolları sıvayan Elon Musk, Tesla'nın direksiyonsuz ve pedalsız otomobilinin üretimi için harekete geçti.

ÜRETİM ÇİN'DE GERÇEKLEŞTİRİLECEK

Fransızların ekonomi dergisi Capital’in haberine göre, dünyaca ünlü markanın "Model 2" modelinde direksiyon ve pedal olmayabilir.

Geçtiğimiz yılki "Tesla Battery Day" etkinliğinde, firma tarafından 25 bin dolara satılacak tamamen otonom bir elektrikli otomobilin yakında üretileceği duyurulmuştu. Böyle bir fiyat, ancak yüzde elli düşürülmüş maliyetle üretilen markanın aküleri sayesinde elde edilebilir olacaktı.

Model 2 olarak adlandırılan araç,  tüm dünyaya ihracatı gerçekleştirilmeden önce markanın Çin’in Şangay şehrinde yer alan Gigafactory fabrikasında üretilebilecek.

2023 YILINI İŞARET ETTİ

Geçen hafta firmanın kendi içinde gerçekleştirdiği bir toplantıda Elon Musk'ın gelecek için tasarladığı bu araca ilişkin bazı bilgiler verdiği öğrenildi.

Söz konusu toplantıda bulunan kişiler, Musk'ın sözü edilen 25 bin dolarlık yeni elektrikli aracının üretimine başlanması için 2023 yılını işaret ettiğini belirtti.

Musk'ın toplantı esnasında “hala satacağımız araçlarda bir direksiyon ve pedal bulunsun ister miyiz?” diye ortaya attığı sorunun, Model 2'de bunların bulunmayacağı anlamına geldiği ifade edildi.

Diğer yandan direksiyonsuz ve pedalsız elektrikli aracın 400 km'lik bir özerk menzili olacağı da bildiriliyor.