Temsa'nın Belçika'ya gerçekleştirdiği ihracat ile ilgili konuşan Temsa Satış Genel Müdür Yardımcısı Hakan Koralp, "Küresel pazarda daha fazla söz sahibi olmaya başladığımız bu dönemde Belçika'ya yaptığımız bu ihracat bizler için büyük bir gurur. Son yıllarda Benelux bölgesinin en büyük otobüs teslimini gerçekleştirmekten büyük mutluluk duyuyoruz" dedi.

ARAÇLARIN SAYISI 40'A ÇIKACAK

Belçika'nın güneyinde yer alan Wallonie bölgesinin toplu taşıma şirketi Operateur de Transport de Wallonie'ye (OTW) 4 adetten oluşan ilk parti teslimatını Aralık 2020'de gerçekleştiren firma, 22 adet LD SB PLUS modelden oluşan ikinci parti araçların da teslimatını tamamladı.

Şirketten yapılan açıklamaya göre, son yıllarda Benelüks bölgesindeki en büyük otobüs siparişi niteliğini taşıyan Temsa ve OTW arasında imzalanan çerçeve sipariş sözleşmesi kapsamında, önümüzdeki birkaç yıl içinde gelecek devam niteliğindeki 14 adet araç siparişi ile Wallonie yollarına çıkacak araçların sayısı 40'a ulaşacak.

Aracın ferah iç tasarımı ve güçlü iklimlendirme sisteminden faydalanabilen yolculara, ayrıca donanımlar arasındaki USB girişlerinden kişisel elektronik aletlerini şarj etme imkanı sunuluyor.

TOPLU ULAŞIMDA KULLANILACAK

Avrupa'nın ticari kavşağı olarak adlandırılan Wallonie bölgesinin, toplam 3,7 milyon nüfusu bulunuyor.

Bölgenin resmi ulaşım operatörü olan OTW'ye satışı gerçekleştirilen araçlar, Güney Belçika'nın toplu ulaşım hizmetlerinde kullanılacak.

"MARKA İMAJIMIZ AÇISINDAN BÜYÜK ÖNEME SAHİP"

Söz konusu teslimata ve dış satıma ilişkin değerlendirmelerde bulunan Temsa Satış Genel Müdür Yardımcısı Koralp, kendileri açısından gurur verici olduğunu ve marka imajları doğrultusunda Benelüks pazarı için önemli bir fırsat olduğunu vurguladı.

Koralp, sözlerini, "Wallonie bölgesinde yerel toplu taşımadan sorumlu olan OTW'nin işletmeci şirketi TEC Group, 2 bin 400 adet otobüs filosuyla her yıl 150 milyon yolcu taşıyor. Bunun yanında tramvay ve metro taşımacılığı da yapıyorlar. Son yıllarda Benelux bölgesinin en büyük otobüs teslimini gerçekleştirmekten büyük mutluluk duyuyoruz." diyerek noktaladı.  (AA)