Pandemi sürecinde geliştirdiği maske üretim makinalarıyla ön plana çıkan Teknopark İstanbul şirketi Dolka, yurt içinde 20 şirkete bu makinalardan sattı ve geçtiğimiz günlerde ilk ihracatını Almanya’ya gerçekleştirdi.

Dolka’nın maske üretim makinasının özelliklerinde şunlar öne çıkıyor.

Maskenin gövde kısmının imalatının yapıldığı aksamın 3 ayrı servo motor ile kontrol ediliyor olması farklılaştığı ilk nokta olarak öne çıkıyor.

Bu sayede makine çalışırken maskenin kesme yeri, desen tamburunun konumu ve burun telinin kesim yeri tek tek ayarlanabiliyor. Bu ayarların hepsi dokunmatik ekrandan kolayca yapılabiliyor. Şirketin yaptığı araştırmalara göre bu özellik dünyada bir ilk.

Maske lastikleme istasyonunun kolay ayarlanabilir şekilde tasarlanması ise, makinanın rakiplerinden farklılaştığı bir diğer nokta.

15 ADET SERVO MOTOR İLE HAREKETLER DAHA HIZLI VE STABİL

Lastikleme kısmında 15 adet servo motor kullanılıyor. Bu sayede hareketler çok daha hızlı ve stabil yapılabiliyor.

Lastik bir yere sıkıştığında ya da lastiksiz ürün imal edildiğinde makine alarm vererek imalatı durduruyor. Bu sayede hatalı ürün çıkma riski minimuma indirilmiş oluyor.

Ayrıca bütün makineler uzaktan bağlantı ile çalışabiliyor ve web kamerası ile görüntü alabiliyor. Bu sayede imalat esnasında olası bir problemde otomasyon ekibi uzaktan makinaya bağlanıp problem tespiti ve çözümü yapabiliyor. Ayrlanması çok zor olan maske makinelerinde bu problemi de servo motor ile çözen şirket bu çözümle bütün ayarlamaların dokunmatik ekrandan yapılmasına imkan sağlıyor.

Ayrıca makina piyasadaki makinalara göre çok daha stabil çalışarak üretim verimliliğini arttırıyor.

“10 GÜN İÇERİSİNDE MAKİNA TESLİM EDEBİLİYORUZ“

Tamamen Türk mühendislerden oluşan ekipleriyle geliştirdikleri ürünleri ülke ekonomimize katkı sunacak şekilde tasarladıklarını ifade eden Dolka Kurucusu Hakan Baştan, şunları kaydetti:

“Dolka olarak hedefimiz Avrupa standartlarında makine üretmek olduğu için maske makineleri üzerinde çalışarak yurt içi ve yurt dışı firmaların ürettiği makinaların gelişmiş versiyonlarını üretmeyi hayal ettik ve başardık. Bu geliştirdiğimiz yeni makinemizin teknolojik özellikleri Avrupalı şirketlere cazip geliyor. Aynı zamanda Avrupa’nın her yerinde kurulum yapabilecek montaj ekibimizin olması en büyük avantajlarımızdan biri. Çünkü makina siparişinin ardından ortaya çıkan en büyük problemlerden biri imalat ve devreye alma süresi. Biz bu konuda uzman personelimizle standart üretim hattı kurduk ve sipariş onayından sonra 10 gün içerisinde makina teslim edebiliyoruz. Makinalarımızı ilk önce fabrikamızda testlerini yapıyoruz. Müşterimizin teknik personeline bu test aşamasında eğitimlerimizi veriyoruz. Bu sayede birçok müşterimize kuruluma dahi gitmemize gerek kalmadan uzaktan birkaç yönlendirme ile makina kurulumu yapabiliyoruz.”