Schuler, 1839 yılında tornacı olarak Göppingen’de kuruldu. 1852 yılında şirket kurucusu Louis Schuler, Londra’da gerçekleştirilen dünya sergisinden etkilenerek sadece makina üretimine ve sac işlemeye yoğunlaşmaya karar verdi. Günümüzde Schuler kurumsal şirket olarak şekillendirme tekniğinde teknoloji ve dünya pazar lideridir. Kalıp üreticisi AWEBA’nın alınmasından ve Çinli pres üreticisi Yadon’un büyük kısmının şirket bünyesine katılımından sonra Schuler yaklaşık 6 bin 600 çalışanla 40 ülkede faaliyet göstermektedir. Schuler’in hisse çoğunluğu Avusturyalı ANDRITZ Grubu’na aittir.

Schuler’in pres konusunda hangi yelpazede ürünleri mevcut? Müşterilerinize sunduğunuz teknolojilerden bahseder misiniz?

Schuler’in ürün yelpazesi geniş olmak ile birlikte soğuk ve sıcak şekillendirme için presleri müşterilerine sunmaktadır. Soğuk şekillendirme alanında tandem pres hatları, transfer presleri, alıştırma presleri, progresif kalıp presleri, C ve H-tipi presler, ambalaj sektörüne presler, yüksek hız presleri, levha presleri ve darphane presleri mevcut. Ayrıca Schuler dövme alanında soğuk, ılık ve sıcak dövme presleri sunmaktadır. Bunlar transfer sistemli krank presleri, eksantrik ve knuckle-joint presleri, vidalı presler ve dövme çekiçleridir. 

Preslerinizi daha çok hangi alanlar tercih ediyor?

Preslerimizi otomotiv üreticileri ve otomotiv yan sanayi, dövme sanayi, ev aletleri, ambalajlama, beyaz eşya, havacılık ve elektronik sanayinin ihtiyaçlarına göre tasarlamaktayız.   

Hat olarak da çözümleriniz var öyle değil mi?

Ürünlerimizi sadece pres veya pres ve otomasyon ile birlikte anahtar teslim hat olarak müşterilerimize sunabiliyoruz. Ayrıca proses ve kalıp tasarımı talep üzerine teklif edebiliyoruz. Presleri kullanım alanına göre mekanik, hidrolik veya servo tork motorlu pres olarak üretiyoruz.

Servo torktan biraz bahseder misiniz?   

Özellikle 2007’den beri daha verimli üretim sağlayan Servo tork motorlu presleri piyasa sunuyoruz. Schuler Servo teknoloji preslerle daha verimli üretim, enerji tasarruflu ve programlanabilir şekillendirme hızı sayesinde şekillendirme ve üretim alanında yeni imkanlar sunuyor ve müşterilerimize avantaj sağlıyor.       

Yanlış hatırlamıyorsam Schuler, geçtiğimiz sene dünyanın en hızlı pres hattını devreye almıştı…Söz konusu pres hattıyla ilgili biraz bilgi verir misiniz?

Orta boy kalıp ebatları için dakikada 23 vuruş performansı ile Servoline 23 pres hattı dünyanın en hızlı pres hattıdır. Ayrıca hat Servoline 18'den daha kompakt olduğundan yüksek hızda otomasyona izin veriyor. Otomotiv sektöründe olan tipik parçalar Servoline 23 pres hattı üzerinde de üretilebilir: Araç dış panelleri, motor kapakları, araç zeminleri, kapı parçalar ve araç yapısal parçalar.

Hız ve üretim hızı büyük ölçüde hattın otomasyonuna bağlıdır. Schuler'in Crossbar Feeder besleyicisi Servoline 23, 18 ve 16 hatti için parça taşınması için kullanılıyor. Bu sistem sayesinde presler arası hızlı ve hassas parça transferini sağlıyor. Servoline 14 ve 12 pres hatlarda parça taşınması robotlar ile gerçekleştiriliyor. Bununla birlikte, Servoline 14'te kullanılan Schuler'in Crossbar Robotu 4.0 Servoline 12'deki standart robottan daha yüksek bir hıza sahiptir. Burada da otomasyon, hız ve hareket eğrileri pres hattın üretim sırasında ‘İş üzerinde’ optimize ediliyor. Bunlar ancak Schuler'in ServoDirect teknolojisi sayesinde yapılabiliyor. Schuler’in tüm servo hatların ortak olarak avantajları arasında daha az enerji tüketimi, daha az bakım maliyeti ve tek sistem uyumluluğu var. Ayrıca artan araç model ve parça çeşitliliği ve daha küçük sayıda parça üretimini desteklemek üzere üç dakikaya kadar indirilmiş kalıp değiştirme sistemi üretim esnekliğini artırıyor.

Endüstri 4.0 ürünlerinizin gelişimini nasıl etkiliyor?

Yenilik ve inovasyon Schuler’in ilkeleri arasındadır ve Endüstri 4.0 bizi bu yolda çok olumlu etkiliyor. ‘Smart Press Shop’ adı altında geliştirdiği pres proses güvenlik yöntemi ve proses takip sistemi ile Endüstri 4.0 taleplerini karşılamaktadır ve pres alanında ilk ürünleri sunuyoruz. Endüstri 4.0 ilk anıldığında Schuler pres tasarımda özellikle presin haberleşmesine izin veriyor.   

Robotlu üretim teknolojilerinin preslere yönelik etkisi markanızı nasıl etkiledi? Ar-Ge’ye bakış açınızı öğrenebilir miyiz?

Robotlu üretim pres çözümlerimizi her yönden çok olumlu etkiledi. Şekillendirme imkanlarını arttırdı ve özellikle presi parça beslemede farklı hareket uygulama imkanları sağladı. İnsan iş gücü ile yapılamayan veya iş güvenliği açısından tehlikeli olan uygulamalar, robotlu üretimle yapılabiliyor. Pres prosesini daha güvenli ve prosesleriniz daha kontrollü olacağı için daha yüksek kalitede üretim ve verim sağlayabiliyorsunuz. Schuler robotlu üretimin imkanlarını çok erken anladı. Dolayısıyla her zaman pres ve robot otomasyonuna, Ar-Ge çalışmalarımızla entegre olarak bakmaya çalışıyoruz.      

Firmaların yüksek hassasiyet ve toleranslardaki beklentileri sizi nasıl etkiliyor? Preslerdeki teknolojiler hakkında düşünceleriniz nelerdir?

Schuler hassasiyet ve tolerans konusunda dünyada en iyi pres firmalarından biridir. Bunun temeli uzun geçmişimiz ve pres üretim ve tasarım tecrübemizden kaynaklanıyor. Ayrıca müşterilerimizin sayesinde, özellikle otomotiv ve havacılık sektöründen müşterilerimizden aldığımız beklentiler ile bizi her zaman daha iyi ve daha yüksek hassasiyet sağlayan presler üretmeye teşvik ediyor. En son Schuler’in Servo preslerinin tasarlanması ve piyasaya sunulması bu beklentinin ürünüdür. Schuler servo presler, teknolojide yeni bir çağ açmıştır ve pres teknolojisinde en son teknolojiyi belirlemiştir. Bugün nasıl otomotiv sektöründe, yakıtlı araçtan elektrikli araca geçiş dönemini yaşıyorsak, preslerde de bizim servolarımızın teknolojisi adından söz ettiriyor.        

Satış sonrası hizmette problem yaşıyor musunuz? 

Teknoloji odaklı tüm firmalar, en yüksek performanslarla müşterilerinin dikkatini çekerek ayakta dururlar. Schuler Service daha fazla üretim, verimlilik ve güvenlik için çalışır ve sanayideki müşterilerimiz de dahil olmak üzere, Schuler’in tüm teknoloji alanları ve markaları için hizmet sunar.

Son dönemde yaptığınız herhangi bir yatırım var mı ya da olacak mı? Şirket gündeminizde ne var?

Schuler 2017’de 40 milyon avroluk Göppingen’deki merkezine yatırım yaptı. Yeni binada geçmişte farklı binalarda bulunan bölümleri bir binaya taşıdı. Yeni merkez binası inovasyon ve teknolojinin merkezi olacak. Dolayısıyla bu bina; S.I.T (Schuler Innovation Tower) olarak adlandırıldı.