Faaliyetlerini, -3M Bilimi Hayatın Her Anında- sloganıyla sürdüren 3M, aşındırıcı ürünlerde yenilikçi çözümler sunmaya devam ediyor. Geliştirdiği üçgen şekillendirilmiş patentli Cubitron™II mineraline sahip ürünler ile geleneksel aşındırıcılara göre daha yüksek bir performans sağlıyor. Geleneksel aşındırıcılardan oldukça farklı mineral yapısına sahip olan Cubitron™ II, benzersiz üçgen şekli sayesinde kullanım sırasında sürekli köşegen keskin yüzeyler bırakacak şekilde kırılıyor. Kendini bileyen 3M Cubitron™ II aşındırıcı ürünleri, ülkenin önemli metal işleme endüstrilerinde taşlamacıların bir numaralı tercihi oldu.

YANMA RİSKİNİ ORTADAN KALDIRIYOR

Aşındırıcı mineralleri elektrostatik yöntemle köşegen yüzeyler bırakacak şekilde şekillendiren 3M bilim insanları, böylelikle verimliliğin daha da artırılmasının önünü açmış oldu. Taşlama ve kesme süreçlerinin daha hızlı, daha etkili ve daha düşük yüzey ısılarında meydana gelmesi, Cubitron™ II'nin bu benzersiz özelliği sayesinde gerçekleşiyor. Böylelikle Cubitron™ II ürünleri, yüzeyde yanma riskini ortadan kaldırıyor ve paslanmaz çelik gibi değerli metallerin işlenmesinde farkını ön plana çıkarıyor.

YÜKSEK VERİM DÜŞÜK İŞLETME MALİYETİ

Cubitron™ II ile ilgili olarak görüşlerini açıklayan 3M Türkiye Endüstri Ürünleri Grubu Ülke Direktörü Zafer Kaşıkara, 3M'de, bilimin en zor sorunlarını çözüp, geleceği şekillendireceklerine inandığını belirtti. Cubitron™ II ailesi aşındırıcı ürünlerinin, 3M Bilimi’nin hayata dokunduğu ürünlerden birisi olduğuna dikkat çeken Zafer Kaşıkara, 3M’in bu patentli yeni teknolojisinin sağladığı hızlı aşındırma ve uzun ömür sayesinde müşterilerilerinin verimliliklerini artırıp, işletme maliyetlerini düşürdüklerini ve de geleneksel ürünlerle üstesinden gelemedikleri üretim problemlerini çözmelerine yardımcı olduklarını kaydetti. Cubitron™ II aşındırıcı mineralinin kesme ve taşlama taşlarının yanı sıra fiber disk, bant zımpara veya cırt zımpara olarak da üretildiğini söyleyen Kaşıkara, tüm bu ürünlerin, her türlü aşındırma sürecinde daha fazla işin daha kısa süre de yapılmasına olanak tanıdığını da sözlerine ekledi.

KISACA 3M

3M, yaşamları iyileştirmek için bilimin gücünü kullanıyor. 30 milyar doları aşan ciro ve 90 bin çalışan ile 200 farklı ülkede yer alan müşterilerine çözüm ve ürünlerini sunuyor. Ethisphere Institute 3M’i üçüncü kez (üç yıl üst üste) ‘Dünyanın En Etik Şirketi’ seçti. Bu ödül, 3M’lilerin tüm dünyada şeffaf ve dürüst olmaları ve her yerde her gün işlerini doğru şekilde yapmak için gösterdikleri aralıksız çabayı tanımlıyor.