Takım tezgahları sektörü ve imalat sanayisi, Takım Tezgahları Sanayici ve İş İnsanları Derneği TİAD’ın resmi yayın organı olan TT Magazin dergisi ve sektörün önde gelen 19 firmasının desteğiyle düzenlenen "11. Uluslararası Talaşlı İmalat Kongresi"nde (UTİS) bir araya geldi.

Bu yıl dijital ortamda gerçekleştirilen kongreye konusunda uzmanlaşan kişiler konuşmacı olarak yer aldı. Kongrede; "COVID-19 Pandemisi Döneminde İmalatta Dijitalizasyonun Etkisi", "Akıllı Ürünlerin Metal İşleme Sektöründe Yaratacağı Değerler", "Verimli Kaynak Yönetimi", "Küresel Üretim", "Metal İşleme Sıvılarında Yeni Trendler", "Üretim Mükemmelliğinde Gelecek Adımlar" gibi güncel gelişmeler masaya yatırıldı.

"ÇÖZÜM ORTAĞI ARAYIŞLARINA İYİ BİR NETWORK OLDU"

Gerçekleştirilen kongre hakkında görüşlerini paylaşan TİAD Başkanı Fatih Varlık, hayata geçirdikleri ve destekledikleri etkinliklerle sektörün tüm paydaşlarının, sektördeki güncel gelişmeler ve gelecek trendleri ile ilgili bilgi edinmelerini, sektör arasında yeni iş birlikleri oluşturmalarını amaçladıklarını ifade etti. Varlık, bu sayede üretimde bilgi paylaşımını sağlayarak tüm üreticileri tek bir hedef etrafında toplayabildiklerini ve bunun sektörün gelişmesini ve büyümesini desteklediğini söyledi.

TİAD olarak Servis Sponsorluğu, TT Magazin Dergisi olarak da Medya Sponsorluğu ile destek oldukları UTİS'in sektör için kilit önem taşıyan bilgilerin paylaşıldığı, küresel ve yerel markaların birbirlerini tanıdığı, yeni çözüm ve teknolojilerin tanıtıldığı verimli ve başarılı bir etkinlik olduğunu vurgulayan Varlık, sözlerine şöyle devam etti:

"Üç gün boyunca dijital platformda devam eden, alınan kayıtlarla konuşmaların tekrar izlenebildiği kongre, firmaların kendilerine çözüm ortağı arayışları için de önemli bir iş bağlantısı kaynağı oldu. Sektördeki son gelişmelerin ve çözümlerin yanı sıra izlenmesi gereken adımların da paylaşıldığı kongrede sponsor olan sektör firmaları teknoloji ve ürünlerini dünyanın bir çok ülkesinden katılımcılarla paylaşma fırsatı buldu. Ölçeği ne olursa olsun sektör firmalarının ve üretim gücünün dünyaya tanıtılması, yeni iş birliklerinde buluşması adına böyle bir kongreye destek olduğumuz için bir hayli mutluyuz."

PANDEMİ SONRASI DİJİTALLEŞME VE YENİ TEKNOLOJİLER KONUŞULDU

Dr. Emre Özlü’nün konuşma başkanlığını üstlendiği kongrede ilk açılış konuşmasını DMG MORI Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Masahiko Mori gerçekleştirdi. Dr. Mori, "Covid-19 Sonrası Dönemde Küresel Üretim" başlıklı konuşmasında Covid-19 ile değişen üretim şekillerine dair bilgiler verdi.

RULMAN VE GÜÇ AKTARIM EĞİTİMLERİ İLE VERİMLİLİK RULMAN VE GÜÇ AKTARIM EĞİTİMLERİ İLE VERİMLİLİK

Dr. Mori'nin ardından ikinci açılış konuşmasını ise, Nagoya Üniversitesi İmalat Mühendisliği Laboratuvarı Başkanı Prof. Dr. Eiji Shamoto yaptı. İlk gün ayrıca kongreye sponsor olarak destek veren imalat sanayisinin önemli firmalarının temsilcileri sektörün gelecek teknolojilerini anlattı.

Kongrenin son gününde takım tezgahları alanında Kanada British Columbia Üniversitesi’ndeki laboratuvarında geliştirdiği ve talaşlı imalat alanında yüzlerce firmada kullanılan talaşlı imalat mekaniği dinamiği, kontrol ve ölçme programlarının (CUTPRO, MACHPRO, NPRO, DELPRO, SpindlePro, Virtual CNC) geliştiricisi olan Prof. Dr. Yusuf Altıntaş tarafından “Talaşlı İmalatta Dijital İkiz” sunumu gerçekleştirildi. Sunum tüm katılımcılar tarafından ilgiyle izlendi.

Etklinği yüzde 30’u endüstriden olmak üzere 600’den fazla katılımcının takip ettiği bildirildi.