İstanbul TÜYAP’ta bu yıl 26’ncı kez gerçekleştirecek WIN Eurasia Fuarı, 2018 yılında olduğu gibi 2019’da da Endüstri 4.0 çatısı altında gerçekleştirilecek ve son teknolojileri paylaşacak. 

Surfacetechnology’de öne çıkan katılımcı profili hangi ürün gruplarını kapsıyor?

Surfacetechnology, yüzey işleme sektörüne hitap eden mekanik, kimyasal, elektrokimyasal yüzey işleme yöntemlerinden boya, cila, kaplama malzemeleri, plastik kaplama sistemleri ve donanım-yazılım mühendisliğinden, danışmanlık hizmetlerine kadar birçok ürün grubundan seçkin markayı aynı çatı altında bir araya getirecek. Fuarının katılımcı profili, bu alanda üretim yapan ve hizmet sağlayan firmaların tamamını kapsıyor. Surface bölümü için uzun yıllar sonra katılımlarına ara veren firmaların geri dönüşleri söz konusu.

Ziyaretçilerin bu alanda görme fırsatı yakalayacağı yeni teknolojiler nelerdir?

Surfacetechnology özel bölümü, bin metrekarenin üzerinde alanı ve uluslararası katılımcıları ile 10’uncu salonda yer alacak. Misafirlerimiz, Surfacetechnology alanımızda geleneksel yüzey işlem uygulamaları ve kimyasalları ile boya ve kaplama uygulamalarının yanında geçtiğimiz senelere oranla bu sene “Endüstriyel Parça Yıkama” teknolojilerinin de geldiği son noktayı deneyimleyebileceklerdir.

Surfacetechnology ile sektöre ne gibi katkılar sağlanması hedefleniyor?

Yüzey işleme teknolojisi, Ar-Ge ve mühendislik bilgisine dayanan bir sektördür. Türkiye’de sanayi ve üretimde; başta otomotiv olmak üzere demir çelik, mobilya, ağır sanayi, makina ve yedek parça, beyaz eşya, ısıtma-soğutma, elektrik ve elektronik sektörlerinde hızlı bir büyüme yaşanıyor. Özellikle beyaz eşya endüstrisi, mevcut üretim kapasitesiyle AB’nin en büyük üretim üssü durumundadır. Bununla birlikte Türkiye, pek çok petrol tankeri, kimyasal tanker ve çok amaçlı konteyner gemisi siparişi alan, Avrupa’nın en büyük düşük tonajlı kimyasal tanker imalatçısı konumunda. Türkiye aynı zamanda dünyanın üçüncü büyük mega-yat üreticisi. Türkiye’de gelişen ekonomi, çeşitli endüstrilerde altyapı yatırımı ihtiyacını ortaya çıkarıyor. Surfacetechnology Fuarı, Türkiye’deki bu potansiyeli ortaya koyacak önemli bir platform sunuyor. Katılımcılarımız geliştirdiği ürün ve çözümlerini binlerce yerli ve yabancı ziyaretçiye tanıtma ve sektör profesyonelleriyle tanışıp, B2B görüşmeleriyle yeni pazarlar açılma fırsatı elde edecek. Yeni yatırım planlayan firmalar, fuarda tanışacağı teknolojilerle bu yatımlarına yön verip geleceğin dünyasında yerini alabilecek. 

Son olarak fuarı ziyaret etmek isteyenler için belirtmek istedikleriniz? 

İmalat sanayine dair tüm sektör bileşenlerini tek çatı altında buluşturacak olduğumuz, Avrasya Bölgesi’nin lider uluslararası fuarı WIN Eurasia’da yer alan imalat sanayinin lokomotif fuarları; Metalworking, Welding ve Surfacetechnology Eurasia Fuarları ile sektörün dinamiklerini yerinde deneyimleyip, ilgili fuarların paydaşları ile de aynı çatı altında buluşup, gerçek zamanlı iş hacmi yaratma imkanını arayan tüm sektör profesyonellerini, 14-17 Mart 2019 tarihleri arasında Deutsche Messe Türkiye ofisi Hannover Fuarcılık tarafından gerçekleştirilen fuarımıza davet ediyoruz.