MAKİNE SEKTÖRÜNDE DİJİTAL DÖNÜŞÜM VE ÜRETİM SÜREÇLERİ MAKİNE SEKTÖRÜNDE DİJİTAL DÖNÜŞÜM VE ÜRETİM SÜREÇLERİ

Borusan Grup şirketlerinden Supsan, geliştirdiği teknolojilerin patentini aldı, turbo tedarikinde tamamlanacak iki OEM projesi ile Türkiye’nin ilk OEM turbo tedarikçisi olma yolunda hızla ilerliyor.

AVRUPA PATENT OFİSİ'NDEN ONAY ALDI

Şirket, “Tek Parça Turbo Yatağı” ve “Turbo Yatak Sistemi” isimli buluşlarının patentini Avrupa Patent Ofisi’nden (EPO) aldı.

Turbo yatak teknolojisinde çok parçalı yapıdan tek parçalı yapıya geçme olanağı tanıyan ve üretim süreçlerini azaltarak maliyet tasarrufu sağlayan buluşlar, turbo kartuşu içindeki yağ akışını düzenliyor, turbonun çalışması esnasında yatak bölgesindeki kayıpları azaltarak turbo performansını ve ömrünü uzatıyor. 

"KISA ZAMANDA BÜYÜK YOL KATETTİK"

Supsan turbo teknolojilerinin kullanıldığı prototiplerin, test çalışmaları sonucunda mevcut yatak tasarımlarına göre daha yüksek performans gösterdiğini belirten Supsan Genel Müdürü Atınç Ocak, patent alan yepyeni buluşlar ile turbo alanında kısa zamanda büyük yol katettiklerini ifade etti.

Turboda gerçekleştirilen Ar-Ge çalışmaları ve elde edilen başarılarına ilişkin konuşan Ocak, “2014'te yurt içi yedek parça pazarına ürünler sunmakla başlayan turbo serüvenimiz, 2016'da turbo teknolojisinin know-how’una sahip olma ve üreticiden geliştiriciye evrilme ihtiyacımız doğrultusunda devam etti.  Bu kapsamda 3’ü tamamlanmış, 2’de devam eden projeye imza attık. Motor test merkezi kurarak 150 kW’a kadar olan motorları ve bu motorlara ait turboları, motor üzerinde test etme imkanına sahip olduk. Altyapımızı hem yedek parça pazarı için yeni turbo referanslarının devreye alınmasında, hem de turbo Ar-Ge faaliyetleri kapsamında etkin bir şekilde kullandık. Ar-Ge çalışmaları kapsamında çeşitli yayınlar çıkardık, Avrupa’da ve ABD’de önemli konferanslarda sunumlar yaptık." dedi. 

"SAYGI DUYULAN ŞİRKET KONUMUMUZU GÜÇLENDİRECEĞİZ"

Önceliklerinin ürün çeşidini ve ürün bulunabilirlik seviyesini artırarak yurt içi talepleri karşılamak olduğunu dile getiren Atınç Ocak, “Tescillenen patentlerimiz, Ar-Ge çalışmalarımız ile uluslararası arenada saygı duyulan şirket konumumuzu daha da güçlendireceğiz. Turbo tedarikinde tamamlanacak olan 2 OEM projemiz ile Türkiye’nin ilk OEM turbo tedarikçisi olmaya yakınız. Hız kesmeden devam ettirdiğimiz turbo çalışmalarımız kapsamında ayrıca e-Turbo üzerine de bir patent başvurumuz bulunuyor." ifadelerini kullandı.