3M’in geliştirdiği ve Türkiye’de piyasaya sunduğu 3M Silver Kesme ve Taşlama Taşları, 3M’in hassas şekillendirilmiş seramik minerallerini içeriyor. Bu mineraller çalışması esnasında sürekli keskin yüzeyler bırakacak şekilde kırılıp, her türlü demir, paslanmaz çelik ve alaşımlı çelik üzerinde daha verimli taşlama ve kesme yapılmasını sağlıyor. Üretim yapan firmalara yarattığı verimlilik sayesinde tercih edilen 3M, silver aşındırıcılar özellikler tersane, çelik konstrüksiyon, makina, trenler gibi imalat sektörlerinde kullanılıyor.  



“İLGİLİ TÜM SEKTÖRLERE VERİMLİ ÇÖZÜMLER SUNUYORUZ”

Silver aşındırıcıları ile ilgili bilgi veren 3M Türkiye Endüstri Ürünleri Grubu Ülke Direktörü Kerem Kürklü, ürünü şu sözlerle anlattı: “3M’de biz, bilimin en zor sorunlarını çözüp, geleceği şekillendireceğine inanıyoruz. 3M Bilimi’nin hayata dokunduğu ürünlerimizden biri de 3M Silver aşındırıcı taşlardır. Bu ürünler, daha kısa sürede daha verimli işlem yaparak istenen sonuca zamanı ve insan kaynağını daha tasarruflu kullanarak ulaşmak mümkün. Amacımız ilgili tüm sektörleri verimli çözümlerimiz aracılığıyla üstün 3M bilimi ve teknolojisiyle tanıştırmak.” 


“2016 YILINA KADAR 114 BİN PATENT ALDIK”
3M’de geliştirilen her ürün merkezinde ve yeni teknolojilerin temelinde bilimin yer aldığını söyleyen 3M Türkiye Ar-Ge Direktörü Ali Kunday sözlerine şu şekilde devam etti. “3M’de büyümenin lokomotifi; 3M Bilimi… Hayatın her anında yaklaşımımızı sürekli kılmak için Ar-Ge’ye çok önem veriyoruz. 3M’in Ar-Ge harcamaları 2017 yılında 1.9 milyar dolar, son 5 yılda ise 8.8 milyar dolar oldu. 2017 yılında 4168 yeni patent aldık ve kuruluşumuzdan bu yana aldığımız patentlerin toplamı 2016 yılı sonu itibariyle 114 bine ulaştı. 3M’in yıllık satışlarının üçte biri son beş yılda geliştirilen ürünlerden geliyor. Bilimin inovatif yaklaşımlarla insan yaşamını kolaylaştıracak çözümlere dönüştürülmesi, 3M’in başarısının ve global stratejisinin temelini oluşturuyor.