Otomotiv ve endüstri olmak üzere iki farklı departmanı bulunan Silkar Endaş, Seguro markasını otomotiv departmanı etkin bir şekilde kullanıyordu ve piyasada satılıyordu. 2020 yılına geldiğimizde ise endüstriyel ürünler özeline odaklandı ve yeni bir marka olarak faaliyetlerini artırdı. Silkar Endaş, Seguro markasıyla kalite standardını muhafaza ederek piyasadaki ucuz segment varlığını sürdürmeyi ve pazarını büyütmeyi hedefliyor. Bu hedefine ulaşmak için yataklı rulman üretimini gerçekleştirdi. İlk parti sonucunda başarılı sonuçlara ulaşan Silkar Endaş, hem fiyat hem de kalite anlamında piyasada rağbet gördü. Kalite standardı ise kabul edilebilir seviyede gerçekleşti. 

HEDEFİNDE GIDA SEKTÖRÜ VAR 

Silkar Endaş, gıda sektöründe ürün yelpazemizi biraz daha genişletmek amacıyla Seguro markasıyla sabit bilyalı 6000 serisi paslanmaz rulman ürününü sundu. Bu ürünle başarılı bir pazarlama ve satış grafiği elde etti. Yine gıda sektörü için içerisinde paslanmaz rulman bulunan ve paslanmaz yataklı rulman konusunda çalışma gerçekleştirdi. Seguro markasıyla farklı ürünlerle ilgili çalışmalarımızı devam ettirmeyi ve yelpazeyi kendi markasıyla yürütmeyi hedefliyor. 

“GIDA SEKTÖRÜ PANDEMİ SÜRECİNDE HİÇ DURMADAN ÇALIŞTI”

Konuyla ilgili açıklama gerçekleştiren Silkar Endaş Satış Direktörü Agah Tokat, “Gıda sektörü, salgın süresince hiç durmayan bir sektör olarak öne çıktı. Biz hedef sektör olarak gıdayı belirlerken bu durumu düşünmemiştik ancak ne kadar önemli bir alan olduğunu biz kez daha gördük. Gıda haricinde savunma sanayi de hedeflediğimiz sektörler arasında yer aldı. Tabii bu alanlara odaklanırken madencilik, demir çelik, kağıt sektöründeki aktivitelerimizi de azaltmadık. Aksine bu sektörlerdeki aktivitelerimizi artırarak devam ettirdik. Gıda sektörü ekstra beklentileri olan önemli bir alan. Özellikle hijyenle ilgili hassasiyetleri bulunuyor. Bu sebeple gıda sektöründe standart çelikle yapılmış rulmanlar yerine paslanmaz çelikten üretilen rulmanlar tercih ediliyor. Biz gıda sektörüne Seguro markamız dışında Schaeffler, NSK gibi markalarımızla da hizmet sunuyoruz. Seguro 6000 serisi rulmanlar paslanmaz çelikle ve ISO standartlarına göre imal edildi. Bu sebeple piyasada mevcut satılan rulmanlarla kolaylıkla değiştirilebiliyor” dedi.