Firmanın kurucusu ve sahibi Fatih Sezgin, dünyada üretilen otomobillerin yüzde 80’inin soğutma borularını kesim ve kaynak yapan hatta bir sistem devreye aldıklarını belirterek, söz konusu projeye rezonatör, kafa ve soğutucu da sağladıklarını dile getirdi.

Markanızın yapılanması ve başardığınız ilklerden bahsedebilir misiniz?

Markamızın yapılanmasında bizim şöyle bir yola çıkış hedefimiz vardı. “Lazer hakkında her şey” sloganıyla yola çıktık. Ürün yelpazemizde fiber lazerle ilgili güç kaynağı, kesme kafası, koruma gözlükleri, otomasyonu, CNC kontrolörü ve endüstriyel soğutucular bulunuyor. Biz bu ürünleri bir paket olarak, tek elden müşterilerimize sunuyoruz. Bu nedenle hali hazırda ürün çeşitliliği açısından sahip olduğumuz ürün gamına sahip başka bir firma bulunmuyor. Bu da müşterilerimiz tarafından memnuniyetle karşılanıyor. 

Endüstriyel robot uygulamaları ile ilgili çözümleriniz nelerdir?

Üretim hatları insansız ve otomasyona yönelik gelişiyor. Bu bağlamda robot uygulamaları önemli bir yer tutuyor. Kesim tarafı için çok uygun değil ama kaynak robotları özellikle otomotiv hatlarında hep kaynak robotları ve lazerle yapılıyor. Dolayısıyla bu konuda çözümümüz, ya da çözüm sağlayacak altyapıya sahip ürünlerimiz bulunuyor. 

Yakın dönem projeleriniz ile ilgili bilgi verebilir misiniz?

Otomasyon ile ilgili yakın zamanda İtalyan bir CNC kontrolör firmasıyla distribütörlük anlaşması yapacağız. O da ürün grubuna dahil olduktan sonra portföyümüz tamamlanmış olacak. Yani sistemleri tek tek alıp sadece metal konstrüksiyon mekaniğini yapıp her şeyini tamamlamaya destek verebilecek seviyeye gelmiş olacağız. Endüstri 4.0 pilot uygulamalarla ilgili otomasyonlu üretim yapan otomotiv yan sanayi firmalarıyla görüşüyoruz. Birlikte projeler geliştiriyoruz. Robot kısmında ne yazık ki şu anda programlama kısmına dahil olmuyoruz. Onun dışındaki bütün ürünlerimiz entegre olduğu için hizmet verebiliyoruz. 

Son dönem yaptığınız bir projeden örnek verebilir misiniz?

Dünyada üretilen otomobillerin yüzde 80’inin soğutma borularını kesim ve kaynak yapan bir hatta bir sistem devreye aldık. O da robot uygulamasıydı. Ondan da aynı şekilde rezonatör, kafa ve soğutucu sistemi verdik. Söz konusu projeyi, gerçekleştirdiğimiz başarılı bir proje olarak söyleyebilirim.