KKTC’nin yerli otomobili GÜNSEL, seri üretim için gün sayarken bünyesinde görev alan ekibini büyütmeye devam ediyor.

İlk modeli B9’u 2016’da 10 kişilik bir ekiple geliştirmeye başlayan GÜNSEL’de, bugün 300 kişilik mühendis, tasarımcı ve üretim personeli çalışıyor. Bütün çalışmalarını bu yıl sonunda seri üretime geçme hedefiyle yürüten marka; üretimden tasarıma, proje koordinasyonundan elektronik ve yazılıma, satın almadan pazarlama ve satış birimlerinde istihdam etmek adına işe alımları sürdürüyor.

100 AÇIK POZİSYON İÇİN BAŞVURU ALIYOR

İnternet sitesinin kariyer sayfasından 100’e yakın açık pozisyon için başvuru alan firma, başvuruya açık ilanlar arasında depo sorumlusundan yazılım mühendisine, kaynak ustasından kablaj işçisine, batarya sistem mühendisinden CNC operatörüne kadar birçok pozisyon bulunuyor.

Ar-Ge merkezi ve fabrikalarının ilk faz yatırımını 2019 yılında tamamlayan firma, Lefkoşa'daki üretim tesislerinin ikinci faz inşaatını tamamladı.

YILIN İLK ÇEYREĞİNDE FAALİYETE GEÇECEK

Makina kurulum süreci devam eden ikinci faz ürtim tesisinin, 2022’nin ilk çeyreğinde faaliyete alınması ve böylece seri üretim hedefine bir adım daha yaklaşılması amaçlanıyor.

Seri üretime bu yılın sonunda başlamayı planlayan ve 2027 yılında 40 bin adetlik yıllık üretim kapasitesine ulaşmayı hedefleyen firmada seri üretimle beraber çalışan sayısının bin kişiye ulaşması bekleniyor.

RULMAN VE GÜÇ AKTARIM EĞİTİMLERİ İLE VERİMLİLİK RULMAN VE GÜÇ AKTARIM EĞİTİMLERİ İLE VERİMLİLİK

"BİZİMLE AYNI YOLDA YÜRÜYECEK YETENEKLERİ DAVET EDİYORUM"

GÜNSEL Yönetim Kurulu Başkanı ve Yakın Doğu Oluşumu Mütevelli Heyeti Başkanı Prof. Dr. İrfan Suat Günsel, üretim tesislerinin ikinci faz yatırımını faaliyete alarak, seri üretime bir adım daha yaklaşmak için gün saydıklarını dile getirdi.

Seri üretime yaklaştıkça ekiplerini de büyütmeyi sürdürdüklerini ifade eden Prof. Dr. Günsel, "GÜNSEL’de, Yakın Doğu Üniversitesi’nin olanak ve birikimlerinden de yararlanarak otomotiv sektörünün ihtiyaç duyduğu kalifiye eleman ihtiyacını karşılamak üzere gençleri yetiştirmeye de devam ediyoruz." dedi.

Halihazırda 300 kişinin bulunduğu ekiplerinde seri üretimle beraber bin çalışanın görev alacağını anımsatan Prof. Dr. Günsel, "Geleceği şekillendirecek bu özel projede bizimle aynı yolda yürüyecek yetenekleri aramıza katılmaya davet ediyorum." ifadelerini kullandı.

FAHRİ DOKTORA UNVANI VERİLEN EN GENÇ İSİMLERDEN OLDU

Öte yandan OSTİM Teknik Üniversitesi tarafından Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin yerli otomobili GÜNSEL’i kurarak ülkeye sağladığı katkılar ve otomotiv sanayisinin oluşmasına öncülük etmesi hasebiyle Prof. Dr. Günsel’e fahri doktora unvanı verildi.

Törende, Prof. Dr. İrfan Suat Günsel’in, yerli otomobil ile Kuzey Kıbrıs’ta otomotiv ekosistemi oluşmasına öncülük ettiği vurgulanırken, "GÜNSEL Akademi" ve "Mesleğim Elimde" programları ile sanayide nitelikli istihdam oluşturulmasına da büyük bir katkıda bulunduğu ifade edildi. Ayrıca Prof. Dr. Günsel’in uluslararası hukuk alanında verdiği eğitimler ile literatüre yaptığı katkılara da dikkat çekildi.

40 yaşındaki Prof. Dr. Günsel, hem KKTC'de hem de Türkiye’de fahri doktoraya layık görülen en genç isimlerden biri olarak tarihe geçti.