Zorlu uygulamalar arasında bulunan demir yolu tekerleği tornalamaları gibi işlemlere göre tasarlanan yeni seri uçlar, yeni kaba ve semi finiş talaş kırıcılarıyla sektör lideri Duratomic® kaplama teknolojisini bir araya getiriyor. -RR93 talaş kırıcı; takım ömrünü, üretkenliği, ürün güvenilirliğini artırıyor, talaş kontrolü çalışma alanını genişletiyor ve yüzey kalitesini iyileştiriyor. Bu yeni tasarım, -RR94 geometrisinin yerine geçiyor. -R3 geometrisi ise çelik, zorlu paslanmaz çelik ve süper alaşımlarda orta seviyeli finiş tornalama uygulamaları için ideal. Optimum yerleşime sahip talaş kırıcı kanalları, 1.5 mm'lik düşük pasolarda bile talaşları kontrol ediyor. Yüksek ilerleme hızı 0.6 mm/devir ile 1.2 mm/devir arasındayken kesme hızı ise 90 m/dak ile 160 m/dak arasında değişiyor. 

RCMx uç serisi kapsamındaki RCMT20-R2 pozitif vida bağlantı serisine yapılan ilaveler, işleme titreşimini önemli ölçüde azaltarak demir yolu tekerleği finiş tornalama ve zorlu malzemelerin kullanıldığı orta-kaba uygulamalar için ideal olan daha düz yüzeyler sağlıyor. Özel uç kenarı işlemleri ve korunan işlevsel sağlamlık sayesinde tarak şeklinde çatlaklar durduruluyor ve kenar güvenliği artıyor.

Performansın artırılmasını sağlayan gelişmiş mekanik ve termal özellikler elde edilmesi için Duratomic® CVD alüminyum oksit kaplama işlemi, kaplama bileşenlerini atomik seviyede kontrol ederken bu teknolojinin sunduğu kullanılmış kenar algılama özelliği sayesinde kesme kenarı israfı azalıyor.

Yeni -RR93 ve -R3 geometrileri ve Duratomic® kaplamalı kaliteler; R7, R8, R9, M1, B Sınıfı ve C Sınıfı dahil olmak üzere en yaygın demir yolu tekerleği malzemelerinde test edildi.

ÜRÜN ÇEŞİTLERİ

• -RR93: 9 uç (RCMX20, RCMX25, RCMX32)
• -R3: 10 uç (RCMX20, RCMX25, RCMX32, RCMT20)
• Tüm uçlar, yeni Duratomic® TP kalitelerinde sunuluyor,
• RCMX20-R3 TS2000 ve TS2050 kaliteleri mevcut.