Çapak oluşturmadan tek bir uygulamada "kübaj" (dökümden sonra ilk yüzey işlemesi) işlemini tamamlamak için tasarlanan yeni takıma güç tüketimini azaltmak ve titreşimi ortadan kaldırmak için düzgün ve stabil bir kesme işlemi sağlayan PCD teğetsel kesici uçlar takılır. Bu konsept, güvenilir performans, daha iyi takım ömrü, üstün yüzey kalitesi, yüksek talaş kaldırma oranı ve kesici uç başına düşen parça sayısında artış sağlar.

Sandvik Coromant Global Otomotiv Ürün Müdürü Emmanuel David: "Verimliliği artırmak için yeni M5Q90 teğetsel frezeleme takımımız, özel PCD kesici uç geometrileriyle uyumlu, mühendislik ürünü kesici gövdelerine sahiptir. Bu geometriler işlenmiş parça üzerindeki kesme kuvvetini ve yükü azaltmak için pozitif kesme açısı kullanır." diye açıklıyor. “Kullanımı ve ayarlaması kolay kesici uçlar, yüksek hassaslık ve tekrarlanabilirlik ile birlikte parça başına daha düşük maliyet sunar.” diye ekliyor Global Otomotiv Uygulama Mühendisi Jacques Gasthuys.

M5Q90 kesici gövdeleri müşteri özelliklerine göre tasarlanmıştır ve bu nedenle yüksek verimli işleme gereksinimlerini karşılar, takım 20.000 dev/dak'ı aşan yüksek hız koşullarında çalışabilir. Bununla birlikte tüm kesici gövdelerinin sunduğu uç yuvası, kesme sıvısı kanalı, boşluk açısı ve kesme açısı tasarımı aynıdır. Kesici uçlar daima stokta bulunur.

İstenirse kesici gövdesi takım ömrü, karbür kesici uç sıralarıyla korunan PCD uçlarına sahip mühendislik çözümleri ile uzatılabilir, bu kesme kapasitesi derinliğini artırmaya yarayan bir konfigürasyondur. Tam kavramalı PCD kesici uçlara sahip temel takım, 2-4 mm (0,079-0,157 inç) kesme derinliği sağlarken, bu derinlik koruyucu karbür kesici uç sıraları sunan mühendislik çözümü kullanılarak 4 mm'den (0,157 inç) fazla artırılabilir.

Alüminyum silindir kafaları ve motor blokları, tipik olarak otomotiv dökümhanelerine veya 1. ve 2. düzeyde tedarikçilere fayda sağlayacak ana parçalar arasında yer alır. Örnek olarak, bir döküm silindir kafası üzerindeki kübaj işlemi, kam mili yüzeyinin, giriş/çıkış yüzeyinin ve yanma yüzeyinin işlemesini kapsar. M5Q90 kullanımı ile tipik kesme değerlerine 2500 m/dak (8202 ft/dak) hız ve 0,20 mm (0,008 inç) diş başına ilerleme hızı dahildir. Kullanıcılar ayrıca emülsiyon veya MQL uygulaması için seçenek sunan yüksek hassas yönlendirilmiş soğutma sıvısı kanallarından da faydalanır.

M5Q90, mevcut M5B90, M5C90, M5F90, CoroMill® Century/590, ve M5R90 takımlama çözümlerine ek olarak alüminyum otomotiv parçalarının işlemesi için Sandvik Coromant teklifini tamamlıyor. Hem yüzey hem de kenar frezeleme özelliğine sahip M5Q90, genel mühendislik ve havacılık endüstrisi sektörlerindeki birçok uygulama için de uygundur.