Sakarya Makina Topluluğu (SAMATO) Kariyer Merkezi yeni dönem planlama toplantısı SAMİB dernek binasında yapıldı.  

EĞİTİM PLANLAMASI YAPILDI

Planlama toplantısına, SAMATO Kariyer Merkezi Başkanı Metin Kar, Sakarya Makina İmalatçıları Birliği (SAMİB) Başkanı ve Doğu Marmara Makina İmalatçıları İhtisas OSB (DOMİOSB) Başkanı Turgay Çelik, Sanayi ve Teknoloji Şube Müdürü Mustafa Aydın, SAMATO eğitim temsilcileri Prof. Dr. Sinan Serdar Özkan, Prof. Dr. Salim Aslanlar, Erkal Etçioğlu, SAMİB Başkan Vekili ve Organize Sanayi Bölgeleri Üst Kuruluşu Yönetim Kurulu Üyesi Günay Güneş, SAMİB Eğitim Komitesi Başkanı Tansel Cavit Kulak, DOMİOSB Bölge Müdürü Dr. Ersan Şentürk ve Bölge Müdür Yrd. Ehliman Yazıcı, Doğu Marmara Kalkınma Ajansı (MARKA) Yatırım Destek Ofisi Koordinatörü Abdülkadir Uslu ve Uzman Muttalip Peker, SAMİB Genel Sekreteri Ali Uğur Musaak katıldı.

Toplantıda 2022 yılına ilişkin eğitim planlaması gerçekleştirildi.

"NİTELİKLİ İŞGÜCÜNÜ ARTIRMAYA ÇALIŞIYORUZ"

SAMATO Kariyer Merkezi Başkanı Metin Kar, yeni dönem faaliyetleri hakkında bilgiler verdi. Kar, firmalardan aldıkları talepler doğrultusunda dış ticaret eğitimi de sunmayı planladıklarını belirtti.

CNC operatör eğitimlerinin ikincisine SAMATO Kariyer Merkezi’nde başladıklarını aktaran Kar, geçtiğimiz sene başladıkları eğitim faaliyetlerini sürdürdüklerini, iş garantili eğitim sistemi ile uzman personeller yetiştirerek nitelikli işgücünü arttırmaya çalıştıklarını dile getirdi.

Amaçlarının kariyer ve eğitim merkezinde şirketlerin aradığı nitelikte mavi ya da beyaz yaka personel yetiştirmek olduğunun altını çizen Kar, SAMATO ve DOMİOSB'nin  iş birliğiyle oluşturulan kariyer ve eğitim merkezinin, yönetiminde sanayicilerin ve akademisyenlerin olduğu bir eğitim merkezi olduğunu ifade etti.

NELER SÖYLEDİLER?

SAMİB ve DOMİOSB Başkanı Çelik ise, bir yandan DOMİOSB’de birinci etap altyapı çalışmalarının devam ettiğini diğer yandan da yatırımcılara arsa tahsislerine başlandığını söyledi.

HEDEF SAVUNMA VE HAVACILIK SANAYİNDE FARK YARATMAK HEDEF SAVUNMA VE HAVACILIK SANAYİNDE FARK YARATMAK

Firmaların ihtiyaç duydukları nitelikli insan kaynakları noktasında başta SAMİB olmak üzere üniversiteler, meslek okulları, Doğu Marmara Kalkınma Ajansı (MARKA) ve şehirdeki diğer kurum ve kuruluşlarla iş birliğine devam ettiklerini bildiren Çelik, "Söz konusu iş birliğimizle DOMİOSB alanında kurmayı planladığımız Ar-Ge ve eğitim kampüsü için güçlü bir altyapı oluşturmaya çalışıyoruz." dedi.

Sanayi ve Teknoloji Şube Müdürü Mustafa Aydın da Sakarya’da tüzel kişilik kazanmış 7 organize sanayi bölgesinin bulunduğunu, 6 OSB'nin daha kurulmasının planlandığını dile getirerek personel ihtiyacının haricinde ihtiyaç duyulacak sosyal donatılarla ilgili çalışmaların da yapıldığını kaydetti.

SAMİB Başkan Vekili ve Organize Sanayi Bölgeleri Üst Kuruluşu Yönetim Kurulu Üyesi Güneş kilogram başına yüksek değerde ihracat için teknoloji seviyesi yüksek yatırımlara öncelik tanımak gerektiğini vurgularken, DOMİOSB Bölge Müdürü Dr. Ersan Şentürk nitelikli firmaların üretim yapacağı Makina İhtisas OSB’nin aynı zamanda Ar-Ge, tasarım, eğitim kampüsü ve otonom caddeleri ile şirketleri bir sonraki aşamaya taşıyan ikinci bir rampa merkezi niteliğinde çok özel bir alan olacağını ifade etti.

SAMİB Eğitim Komisyonu Başkanı Kulak yatırım teşviklerinin dışında eğitim desteklerinin de firmalar için önemli bir katkı sağlayacağını dile getirirken, Doğu Marmara Kalkınma Ajansı (MARKA) Yatırım Destek Ofisi Koordinatörü Uslu da Sakarya’nın 50 milyon dolar olan makina ihracatını artırmak adına MARKA olarak istihdama dönecek desteklerle iş birliğine hazır olduklarını söyledi.